FINANCIEEL.com

Eerste langeafstandsvlucht volledig aangedreven door duurzame vliegtuigbrandstof gaat van start

Eerste langeafstandsvlucht volledig aangedreven door duurzame vliegtuigbrandstof gaat van start

Vlucht 100, de eerste 100% Sustainable Aviation Fuel (SAF) transatlantische vlucht ter wereld van een commerciële luchtvaartmaatschappij, wordt van brandstof voorzien voorafgaand aan de start van Londen Heathrow naar New York JFK op dinsdag 28 november 2023.

PA Media-opdrachten | Maagdelijke Atlantische Oceaan

LONDEN – De eerste trans-Atlantische vlucht waarbij 100% duurzame vliegtuigbrandstof wordt gebruikt, vertrok dinsdag vanuit Londen naar New York, terwijl de industrie de levensvatbaarheid van groener vliegverkeer probeert te bewijzen.

Maagdelijke Atlantische Oceaan Boeing 787 verbrandt een mengsel van 88% afvalvetten geleverd door AirBP en 12% synthetische aromatische kerosine gemaakt van plantaardige suikers.

Testvlucht VIR100, die geen betalende passagiers vervoert, vertrok van de Londense luchthaven Heathrow naar New York JFK om 11:49 uur Britse tijd (6:49 uur ET), volgens gegevens van Flightradar24. Er wordt geschat dat de landing kort voor 14.00 uur ET zal plaatsvinden.

Duurzame vliegtuigbrandstof – ook bekend als SAF – is een overkoepelende term voor niet-fossiele brandstoffen, waaronder biobrandstoffen afkomstig van plantaardig of dierlijk materiaal, stedelijk afval en landbouwresiduen.

Het produceert nog steeds emissies, maar voorstanders beweren dat de totale “levenscyclusemissies” van de brandstof aanzienlijk lager zijn dan die van gewone, op aardolie gebaseerde brandstof.

Andere luchtvaartmaatschappijen hebben SAF gebruikt op commerciële vluchten, zij het over het algemeen op kortere reizen en in mengsels tot 50% met reguliere brandstof, wat voorheen de wettelijke limiet was. De Virgin Atlantic-vlucht van dinsdag werd eerder deze maand goedgekeurd door de Britse Civil Aviation Authority.

Een groep van 60 bedrijven uit de luchtvaart-, transport- en vrachtsector beloofde in 2021 om tegen 2030 een SAF-gebruik van 10% te bereiken voor de wereldwijde brandstofvoorziening voor vliegtuigbrandstoffen.

Een voordeel van SAF is dat het zonder aanpassingen in bestaande vliegtuigmotoren kan worden gebruikt. Een aantal luchtvaartmaatschappijen heeft beloofd te zullen investeren in een groter gebruik van de brandstof, omdat ze de totale vlieguitstoot willen terugdringen, onder meer door het gebruik van zuinigere vliegtuigen.

Er blijven echter nog tal van uitdagingen bestaan ​​voor de wijdverbreide toepassing ervan, niet in de laatste plaats tekorten in het aanbod, hogere kosten en bezorgdheid over de duurzaamheid van de opwekking ervan.

Er zijn relatief weinig SAF-productiefabrieken of bedrijven die het wereldwijd transporteren, waarbij de prikkels voor producenten worden gehinderd door lage marges.

De Britse Royal Society waarschuwde eerder dit jaar in een rapport dat slechts enkele biobrandstoffen netto koolstofarm kunnen zijn, en dat de beschikbaarheid van grondstoffen een uitdaging op schaal is.

Sommige groepen beweren dat een hogere productie van biobrandstoffen de ontbossing en voedselschaarste dreigt te verergeren, en zeggen dat het verminderen van het aantal vluchten de enige manier is om de milieu-impact van de luchtvaart, die bijdraagt ​​aan ongeveer 2% van de door de mens veroorzaakte CO2-uitstoot, te verminderen.

Shai Weiss, CEO van Virgin Atlantic, zei dat de vlucht zou laten zien dat SAF “kan worden gebruikt als een veilige, drop-in vervanging voor fossiele vliegtuigbrandstof en dat het de enige haalbare oplossing is voor het koolstofvrij maken van de langeafstandsluchtvaart.”

“Er is simpelweg niet genoeg SAF en het is duidelijk dat we, om productie op grote schaal te bereiken, aanzienlijk meer investeringen moeten zien. Dit zal alleen gebeuren als er regelgevingszekerheid en prijsondersteuningsmechanismen, gesteund door de overheid, aanwezig zijn”, voegde hij eraan toe.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert