Een lagere luchtkwaliteit in China wijst op een productiestijging van de iPhone 12

By Jernst van Waal

ChinaFotoPress – Getty Images

Analisten van Morgan Stanley zeiden woensdag dat ze luchtkwaliteitsrapporten in Chinese steden volgen die duiden op een toename van industriële activiteit die verband houdt met de productie van de iPhone 12.

Twee nieuwe iPhone 12-modellen zijn vorige week in de verkoop gegaan en volgende maand zullen er nog twee in de verkoop gaan. Dit is een paar weken later dan de traditionele cadans van Apple, die tot doel heeft in september nieuwe iPhones uit te brengen, en de vertraging is hoogstwaarschijnlijk te wijten aan verstoringen veroorzaakt door de Covid-19-pandemie. Apple-investeerders zijn op zoek naar aanwijzingen over hoe de productie van de voltooide apparaten verloopt om de verkoop van projecten in de komende kwartalen te verbeteren.

Voor Morgan Stanley is luchtkwaliteit zo’n aanwijzing.

“Met behulp van luchtkwaliteitsgegevens van een non-profitplatform dat luchtkwaliteitsgegevens in China verzamelt en publiceert, volgen we stikstofdioxidegehalten (controleren op temperatuur, vochtigheid, wind, enz.), Wat volgens de European Space Agency een eerste-niveau-indicator van industriële activiteit, in vier Chinese steden waar de productiepartners van Apple een grote productieaanwezigheid hebben ”, schreven de analisten.

In Zhengzhou, China, een belangrijke productielocatie voor Apple’s productiepartners, suggereren de analisten dat een lagere luchtkwaliteit een stijging van de productie laat zien.

“Vanaf 26 oktober laten gegevens over de luchtkwaliteit van Zhengzhou, ook wel bekend als ‘iPhone City’, zien dat de industriële productieniveaus recentelijk hoger zijn gestegen, ongeveer een maand later dan de historische seizoensinvloeden, wat volgens ons samenvalt met de stijging van de massaproductie van de iPhone 12. ‘, Schreven Morgan Stanley-analisten onder leiding van Katy Huberty deze week in een notitie.

In Shenzhen is Morgan Stanley van mening dat de industriële productie begin september is gestegen, maar onder het historische seizoensniveau is gedaald. In Chengdu ontdekten de analisten dat de industriële bedrijvigheid de laatste dagen sterk toeneemt. In Chongqing is de industriële productie de afgelopen dagen aanzienlijk gestegen na een opleving en terugval in september.

Apple maakt donderdag de winst voor het vierde fiscale kwartaal bekend. De periode waarvoor Apple resultaten rapporteert, eindigt echter in september, dus er zullen geen iPhone 12-verkopen zijn inbegrepen.