Site pictogram Financieel.com

Een Capitol Police-officier, verdachte dood nadat de auto tegen twee agenten was geramd

Politieagenten van het Amerikaanse Capitool staan ​​bij een auto die op vrijdag 2 april 2021 tegen een slagboom op Capitol Hill in Washington is gereden.

AP Foto | J. Scott Applewhite

Het Capitool werd vrijdag aangevallen, waarbij een politieagent om het leven kwam nadat een persoon zijn auto bij een controlepost tegen twee agenten had geramd.

De aanvaller en een politieagent van het Capitool zijn beiden omgekomen, zo maakte een wetshandhavingsvertegenwoordiger op een persconferentie bekend.

De Amerikaanse politie van het Capitool identificeerde later de officier die stierf als William ‘Billy’ Evans, 18 jaar lid van de USCP.

Bronnen identificeerden de verdachte bij NBC News als de 25-jarige Noah Green uit Indiana. Zijn Facebook-pagina zegt dat hij een volgeling van de islam is, en onlangs verloor hij zijn baan en uitte hij zijn moedeloosheid, meldde NBC.

Een vertegenwoordiger van de Capitol Police zei dat de gebeurtenis momenteel “geen verband lijkt te houden met terrorisme”, maar merkte op dat verder onderzoek nodig zou zijn.

Capitol Police zei in een verklaring kort na 14.40 uur dat de dreiging is “geneutraliseerd” en heeft de afsluiting van het Capitool kort na 15.00 uur opgeheven.

Capitol Police bevestigde dat de chauffeur met een mes uit de auto sprong nadat hij het voertuig in de barricade had geramd. De chauffeur sprong toen naar de agenten, waarop de agenten de verdachte neerschoten.

De tweede officier raakte volgens de Capitol Police ook gewond bij het incident.

Het incident vond plaats bij het toegangspunt voor voertuigen van North Barricade langs Constitution Avenue, kort na 13.00 uur ET, zei de politie van Capitol. Het congres was niet aanwezig toen de gebeurtenis plaatsvond, maar er is meer veiligheid aanwezig in het Capitool sinds de opstand die daar op 6 januari plaatsvond.

President Joe Biden gaf opdracht om vlaggen van het Witte Huis halfstok te laten vliegen ter ere van de Capitol Police-officier die stierf, en zei dat hij en First Lady Jill Biden “diepbedroefd” waren om van de gebeurtenis te vernemen.

“We betuigen onze oprechte condoleances aan de familie van agent Evans en iedereen die rouwt om zijn verlies”, zei hij in een verklaring. “We weten wat een moeilijke tijd dit is geweest voor het Capitool, iedereen die daar werkt en degenen die het beschermen. Ik heb doorlopende briefings ontvangen van mijn Homeland Security Advisor en zal naarmate het onderzoek vordert meer op de hoogte worden gebracht. om de dankbaarheid van het land uit te spreken aan de Capitol Police, de National Guard Immediate Response Force en anderen die snel op deze aanval reageerden. “

Huisvoorzitter Nancy Pelosi beval vlaggen bij het Capitool om halfstaf te laten vliegen in het licht van de dood van de Capitol Police-officier, zei een woordvoerder van haar kantoor in een verklaring.

In een andere verklaring noemde Pelosi Evans, de officier die stierf, “een martelaar voor onze democratie.”

“Leden van het Congres, personeel en arbeiders van het Capitool, en inderdaad alle Amerikanen zijn verenigd in waardering voor de moed van de Amerikaanse Capitoolpolitie”, zei ze. ‘Ook vandaag hebben deze helden hun leven op het spel gezet om ons Capitool en ons land te beschermen, met dezelfde buitengewone onbaatzuchtigheid en dienstbaarheid als op 6 januari. Namens het hele Huis zijn we enorm dankbaar.’

Dit is het laatste nieuws. Controleer alstublieft nogmaals voor updates.

Mobiele versie afsluiten