Een 99-jarige veteraan haalt meer dan $ 15,5 miljoen op voor de Britse NHS

By admin

Tom Moore, veteraan uit de Tweede Wereldoorlog, zamelt geld in voor de NHS door eind april 100 ronden van zijn tuin te voltooien.

Een 99-jarige veteraan uit de Tweede Wereldoorlog heeft tijdens de pandemie van het coronavirus bijna £ 12,5 miljoen ($ 15,6 miljoen) opgehaald voor werknemers van de Britse National Health Service.

Met behulp van een looprek voltooide Tom Moore 100 lengtes van zijn achtertuin, die 25 meter lang is.

Moore wilde de afstand lopen voordat hij volgende week 100 jaar oud werd en voltooide de uitdaging ruim van tevoren door 10 ronden per dag te rijden.

Hij besloot de uitdaging aan te gaan nadat hij door de NHS was behandeld voor huidkanker en een gebroken heup, waarbij hij gezondheidswerkers prees voor hun “geduld” en “vriendelijkheid” in een tv-interview.

Moore heeft zijn oorspronkelijke doel voor fondsenwerving van £ 1.000 ($ 1.257) gehaald en binnen een paar dagen ongeveer $ 10 miljoen aan donaties ontvangen.

Tom Moore diende in de Tweede Wereldoorlog in het Britse leger in India en Myanmar.

Oorspronkelijk afkomstig uit Yorkshire in het noordoosten van Engeland, diende Moore tijdens de oorlog als soldaat in India en Myanmar, nadat hij in de leer was gegaan als civiel ingenieur.

Op Twitter zei Moore dat hij ‘overweldigd was door het grote Britse publiek en hun vrijgevigheid’.

Moore zamelt geld in voor NHS Charities Together, een campagne die fondsen genereert voor alle verschillende goede doelen die de Britse gezondheidsdienst vertegenwoordigen, om gezondheidswerkers te ondersteunen die zorgen voor degenen die getroffen zijn door het coronavirus.

In het Verenigd Koninkrijk zijn er 99.489 bevestigde gevallen van Covid-19 en 12.868 sterfgevallen geweest, volgens de laatste gegevens van de Johns Hopkins University.