FINANCIEEL.com

Echtpaar koopt een zesde van een Hawaïaans herenhuis voor $ 1,1 miljoen

Echtpaar koopt een zesde van een Hawaïaans herenhuis voor $ 1,1 miljoen

Joan en Ned Woodward hadden het gevoel dat ze zouden genieten van hun verblijf in Timbers Kaua’i, maar ze hadden geen idee dat het resort in Hawaï een vast onderdeel van hun leven zou worden.

Het in Washington, DC gevestigde echtpaar besloot afgelopen zomer op vakantie te gaan in de 450 hectare grote resortgemeenschap na een lovende recensie te hebben ontvangen van hun dochter, die al was geweest en opgetogen was over de golfbaan en het restaurant.

Het paar boekte een suite met drie slaapkamers en nam het gezin mee voor wat een kort verblijf had moeten zijn.

“Op dag drie sprak ik met de verkoper over het kopen ervan”, vertelt Joan, een verzekeringsmanager, aan CNBC Make It. “Mijn man zei net: ‘We wonen aan de oostkust. Ben je gek?'”

Ned was echter verkocht nadat het stel een diner voor alleen eigenaren had bijgewoond en hij in aanraking kwam met een beroemde hockeyspeler, van wie ze weigerde de naam te noemen. “Het was de kers op de taart, vooral omdat we zulke grote hockeyfans zijn”, zegt Joan.

In oktober 2022 tekenden Joan en Ned een eigendomsakte voor een aandeel van 1/6 in een herenhuis met drie slaapkamers, drie en een halve badkamer aan de oceaan en een binnenruimte van 3100 vierkante meter. voor $ 1,125 miljoen.

De Woodwards kochten gedeeltelijk eigendom in een herenhuis met drie slaapkamers en drie en een halve badkamer.

Met dank aan Timbers Kaua’i Ocean Club & Residences

Voor die prijs krijgen de Woodward’s jaarlijks zes weken geplande vakanties, plus de mogelijkheid om op korte termijn vakantie op te nemen als een andere eigenaar op het laatste moment afzegt. Het gemiddelde dagtarief voor gasten in de Kaiholo-woningen in Timbers begint bij $ 2.025, vertelt een vertegenwoordiger aan CNBC Make It.

Verwar de opzet van de Woodward niet met een timeshare. Bij gedeeltelijk eigendom bezitten de kopers een deel van de titel, in plaats van de tijd die ze in het pand doorbrengen. Dat betekent dat als het onroerend goed in waarde stijgt of daalt, de waarde van hun 1/6e aandeel ook stijgt.

“We hebben een akte en een fysiek bezit dat we kunnen verkopen”, zegt Joan. “We kunnen het aan onze kinderen geven als we met pensioen gaan, wat heel anders is dan timeshare.”

The Timbers Kaua’i – Ocean Club & Residences heeft 47 luxe flatgebouwen en herenhuizen die worden aangeboden voor volledig eigendom of gedeeltelijk eigendom.

Met dank aan Timbers Kaua’i – Ocean Club & Residences

Naast de zeven cijfers die de Woodward’s hebben neergezet, zijn ze op de haak voor ongeveer $ 50.000 aan jaarlijkse contributie, hoewel het cijfer van jaar tot jaar kan veranderen.

Toen ze voor het eerst hoorde over gedeeltelijk eigendom, was Joan een beetje op hun hoede, maar het kant-en-klare karakter van het pand maakte het vooruitzicht te mooi om te weerstaan, zegt ze. Joan schat dat het paar dit jaar ongeveer 10 weken in het resort zal kunnen doorbrengen.

“Wat we er zo leuk aan vonden in vergelijking met sommige van de andere eigendommen waar we in de loop der jaren naar hebben gekeken, is dat het echt als een familie voelt”, zegt ze.

De familie van Woodward is van plan om 10 weken vakantie te krijgen van hun gedeeltelijke eigendom in Timbers Kaua’i resort.

Met dank aan Timbers Kaua’i – Ocean Club & Residences

De voordelen van Timbers Kaua’i gaan verder dan de 18-holesgolfbaan en het heerlijke eten. Net als bij een traditioneel vijfsterrenhotel, biedt het resort eigenaren persoonlijke conciërgediensten, een privélounge, boodschappen voor aankomst en dagelijkse schoonmaak. De faciliteit kan privédiners, in-residence chef-koks en cocktailparty’s regelen.

Het personeel van Timbers Kaua’i hielp afgelopen december zelfs de dochter van Woodward bij het plannen van haar huwelijksaanzoek.

De dochter van de Woodwards vertelde haar ouders over het resort. Meer dan een jaar later hielp het personeel bij het plannen van haar verloving op het terrein.

Met dank aan Timbers Kaua’i – Ocean Club & Residences

Voor Joan was de beslissing om de sprong te wagen op het terrein aan de oceaan een leven lang in de maak.

“Het leven is te kort. Als je wacht met pensioen om van je leven te genieten of denkt dat je een bepaald niveau moet bereiken voordat je dit soort dingen doet, mis je iets”, zegt ze. “40 jaar lang heb ik die extra week vakantie niet genomen, en nu maak ik er een punt van, want je hebt maar één leven.

NIET MISSEN: Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Schrijf je in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Ontvang CNBC’s gratis Warren Buffett gids voor beleggendat het beste advies van de miljardair voor reguliere beleggers, de do’s en don’ts en drie belangrijke beleggingsprincipes samenvat in een duidelijke en eenvoudige handleiding.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert