Duitsland bbp-gegevens voor het volledige jaar 2020

De Duitse bondskanselier Angela Merkel doet haar gezichtsmasker af terwijl ze een persconferentie geeft over de actuele situatie te midden van de nieuwe coronavirus / COVID-19 pandemie, na een ontmoeting met haar zogenaamde Corona-kabinet, op 2 november 2020 in Berlijn.

Kay Nietfeld | AFP | Getty-afbeeldingen

De Duitse economie is in 2020 met 5% gekrompen, volgens de cijfers van het bbp (bruto binnenlands product) over het hele jaar die donderdag zijn vrijgegeven.

De voorlopige cijfers, die iets beter waren dan de prognose van 5,1%, komen na een jaar van economische turbulentie voor Duitsland en de rest van de wereld, aangezien de coronaviruspandemie leidde tot ontwrichting van bedrijven en grote delen van de economie.

Gevallen van het coronavirus hebben geleid tot verschillende blokkades van het openbare leven en de economische activiteit in Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel kondigde vorige week aan dat de laatste lockdown tot het einde van de maand zou worden verlengd.

Te midden van grote bezorgdheid over de verspreiding van een meer virulente variant van het virus, aanvankelijk geïdentificeerd in het VK, meldde de Duitse krant Bild eerder deze week dat Merkel een vergadering van wetgevers van haar christen-democratische Unie had verteld dat de huidige lockdown zou kunnen duren tot de begin april.

Donderdag meldde Duitsland meer dan 25.000 nieuwe gevallen van het coronavirus in de afgelopen 24 uur, waarmee het totale aantal gevallen op 1.978.590 komt, blijkt uit gegevens van het Robert Koch Instituut.

Dit is een verhaal in ontwikkeling en zal binnenkort worden bijgewerkt.

Plaats een reactie