Duitse reisstartups vragen Google om te wachten op advertentiebetalingen

By admin

Johannes Reck, CEO van reisstart-up GetYourGuide.

Jens Kalaene | foto alliantie | Getty Images

Duitse reisstartups hebben Google opgeroepen om de last die ze momenteel ervaren te delen, volgens een brief van CNBC.

De start-ups betalen Google miljoenen per jaar aan advertentiekosten, zodat ze hoog in de zoekresultaten van Google, in banneradvertenties en op Google’s eigen Hotel Finder-platform staan.

Maar net als anderen in de reissector heeft het coronavirus hen hard geraakt; ze moeten reizigers restituties verlenen en nieuwe boekingen zijn aanzienlijk vertraagd.

In een brief aan de chief business officer van Google, Philipp Schindler, roepen de leiders van de start-up Google op om te wachten op het advertentiegeld dat het verschuldigd is. De bedrijven willen met name dat Google de handhaving van betalingen onderbreekt voor bedrijven die door de belastingbetaler gefinancierde overheidssteun hebben ontvangen.

Ze willen ook dat Google hen een consistente en flexibele manier biedt om de betalingsvoorwaarden voor advertentiediensten en andere kosten die in het eerste kwartaal zijn gemaakt, te herstructureren en uit te stellen.

“Tenzij Google meer flexibiliteit gebruikt, zullen veel van zijn advertentiepartners gedwongen worden overheidsleningen te gebruiken om hun schulden te betalen”, luidt de brief. “De broodnodige financiering zal in de schatkist van Google terechtkomen op de rug van belastingbetalers in Duitsland en over de hele wereld.”

De brief is geschreven door de Duitse Start-ups Association (The Bundesverband Deutsche Start-ups) en ondertekend door acht reis-start-ups, waaronder een activiteitenboekingsplatform GetYourGuide en hotelzoeker Trivago.

Samen boekten de bedrijven voor het eerste kwartaal meer dan $ 80 miljoen aan Google-advertenties.

“Met een omzet van meer dan $ 41 miljard in het eerste kwartaal van 2020 is Google de leidende speler in de wereldwijde digitale economie”, luidt de brief. “Als een consortium van bedrijven dat bijdraagt ​​aan de gezondheid en diversiteit van die economie, roepen we Google op om het leiderschap en de solidariteit te tonen die nodig zijn om ons door deze uitdagende tijd heen te loodsen.”

De brief is woensdag naar Schindler gestuurd en hij moet nog reageren.

Het is in dit stadium onduidelijk of soortgelijke brieven in dit stadium door andere sectoren zijn verzonden.

Google reageerde niet onmiddellijk op het verzoek om commentaar van CNBC.