FINANCIEEL.com

Driejarige wereldcruise gaat varen tegen hogere prijs

Driejarige wereldcruise gaat varen tegen hogere prijs

MV Lara Cruiseschip

Met dank aan: Miray Cruises

Een uniek aanbod om drie jaar rond de wereld te cruisen – dat eerder dit jaar dreigde te stranden – is nu trots op een groter schip.

Maar de prijzen zijn ook hoger.

En sommige passagiers die al ligplaatsen hebben geboekt op de 130.000 mijl lange cruise die in november zal vertrekken – evenals potentiële passagiers – vertelden CNBC dat ze zich zorgen maken over een andere nieuwe rimpel in het verkooppraatje: de eis dat ze aan boord van het schip MV Lara in een haven buiten de Verenigde Staten.

Door die vereiste zouden Life at Sea Cruises en haar moedermaatschappij Miray Cruises niet hoeven te betalen voor een prestatiegarantie die door de Federal Maritime Commission wordt geëist voor cruiseschepen die passagiers in Amerikaanse havens inschepen.

Dergelijke obligaties vergoeden instappende passagiers in de VS als cruise-exploitanten de geboekte reizen niet voltooien.

In maart bood Life at Sea oorspronkelijk wat het noemde “de eerste – en enige – driejarige cruise ter wereld” aan aan boord van het vorige schip, MV Gemini.

Prijzen begonnen bij $ 29.999 per jaar voor personen die een binnenhut delen voor de cruise, oplopend tot bijna $ 109.999 per jaar voor een grotere suite, waarbij Gemini naar verwachting 375 havens in 135 landen en zeven continenten zal bezoeken na het vertrek op 1 november. ruimte voor maximaal 1.074 passagiers.

Twee maanden later waren klanten die zich hadden aangemeld voor de reis geschrokken toen ze hoorden dat Mikael Petterson, de toenmalige algemeen directeur van Life at Sea, en de rest van zijn team de Miray-dochteronderneming hadden verlaten vanwege een geschil over de vraag of de Gemini gekwalificeerd was. om de reis af te handelen en de status van een FMC-obligatie.

Petterson liet Facebook-volgers in mei van de reis weten dat hij geloofde dat de Gemini “volledig zeewaardig is en nooit een wereldcruise zal voltooien”.

“Ik heb drie weken geleden besloten om iedereen hun creditcardbetalingen terug te betalen”, schreef Petterson in een openbare post op Facebook.

De opmerkingen van Petterson waren ontzet bij veel mensen die zich hadden aangemeld voor de reis, waaronder een man die was begonnen met het verkopen van zijn huis om ervoor te betalen.

Barbara, een inwoner van Florida die een aanbetaling had gedaan voor de cruise, trok zich in mei terug uit de reis, in navolging van een aantal andere passagiers. Ze verzocht om privacyredenen om haar achternaam niet in dit artikel te gebruiken.

“Nog riskant voor mij”, zei Barbara toen haar werd gevraagd waarom ze zich terugtrok. Ze zei dat ze was omgeboekt op een concurrerende driejarige cruise met Victoria Cruises, aan boord van de Majestic.

Miray Cruises betwistte destijds Pettersons karakterisering van Gemini en zwoer ook dat de reis zou verlopen zoals gepland, hoewel het niet duidelijk was of daarbij Gemini of een ander schip betrokken zou zijn.

Zicht op een hut aan boord van het MV Lara cruiseschip.

Met dank aan: Miray Cruises

Miray Cruises klaagde Petterson ook aan bij de rechtbank van de staat Florida met claims die laster en inmenging in zakelijke relaties omvatten.

Petterson, die tegen deze civiele vorderingen vecht, weigerde commentaar te geven aan CNBC.

“De niet-zeewaardige opmerking heeft nooit enige waarde gehad”, zei Kendra Holmes, CEO van Miray, tegen CNBC.

“De MV Gemini is altijd als zeewaardig beschouwd, zoals blijkt uit de [Passenger Ship Safety Certificate] certificering, die wordt afgegeven na inspecties door de klassenorganisatie, “zei ze. “Vorige week is de Gemini geïnspecteerd zoals gepland en de PSSC-certificering is vernieuwd.”

Ondanks dat maakt Miray Cruises geen gebruik van de Gemini, en vertelde klanten onlangs dat het bedrijf ze in plaats daarvan op de Lara zal zetten, die plaats biedt aan 1.250 passagiers. Miray zei dat het 85% van de beschikbare ligplaatsen van het schip aanbiedt “zodat onze bewoners zich op hun gemak voelen en kunnen genieten van alle openbare ruimtes zonder zich overvol te voelen”, zei Holmes.

“Kort nadat we in maart een ongekend positieve ontvangst hadden aangekondigd, wisten we dat we een groter schip moesten kopen om aan de grote vraag naar onze reis te voldoen”, zei ze.

Holmes zei dat passagiers die oorspronkelijk reizen hadden geboekt toen de Gemini het schip was dat gepland was voor gebruik “zijn omgebouwd tot MV Lara voor de prijs waarvoor ze oorspronkelijk in hun hut opgesloten zaten.”

Maar, voegde ze eraan toe, “Zoals bij elke reis stijgen de prijzen gestaag en dus hoe eerder bewoners de reis bij ons boeken, hoe lager de prijs zal zijn.”

Hoeveel meer

Shirene Thomas, een inwoner van North Carolina die een driejarige Life at Sea-cruise heeft geboekt, uitgevoerd door Miray Cruise

Bron: Shirene Thomas

Vanaf nu bood Miray een ligplaats aan aan personen die een binnenhut zouden delen voor $ 38.513, een prijsstijging van meer dan 28% voor die optie aan boord van Gemini. Ook buitenhutten en balkonhutten zijn in prijs gestegen.

Een vrouw die maanden geleden een ligplaats aan boord van Gemini boekte tegen de oorspronkelijke prijs, Shirene Thomas, vertelde CNBC dat ze bezig is met het doen van haar laatste betalingen voor de cruise nu Lara het schip zal zijn.

Thomas, uit Wilmington, North Carolina, heeft haar pensioengeld gestort om de reis te betalen, en heeft de meeste van haar bezittingen verkocht en gedoneerd.

Terwijl ze zich bijna terugtrok uit de reis na controverse over het oorspronkelijke plan om de Gemini voor de cruise te gebruiken, zet Thomas zich nu in voor de reis.

Thomas, die in de vijftig is, heeft een carrière in de sociale dienstverlening achter de rug en is haar hele leven een fervent reiziger geweest. Na haar studie probeerde ze een cruise als haar eerste officiële vakantie van haar werk en sindsdien is ze een cruisejunkie. Hoewel ze in bijna 70 landen heeft gewoond of deze heeft bezocht, staan ​​er nog veel meer op haar bucketlist, en de 135 landen die in deze onderneming zijn opgenomen, zullen ze allemaal raken, en nog wat.

“Ik begrijp dat turbulentie met personeelsverloop sommigen begrijpelijkerwijs op scherp heeft gezet, maar ik heb het gevoel dat het Life at Seas-team eerlijk, transparant en buitengewoon communicatief is geweest met iedereen over de situatie”, zei Thomas. “Ze hebben talloze webinars gehouden om vragen te beantwoorden en de angsten van mensen weg te nemen en waren zeer benaderbaar.”

Hoewel ze nerveus is over wat ze tijdens de reis kan verwachten, zei ze: “Die angsten worden overschaduwd door de opwinding om een ​​pionier te zijn aan boord van dit allereerste wereld-verblijf-op-zee-avontuur.”

Thomas zei dat ze vooral “uitkijkt naar het vrijwilligerswerk en de humanitaire kansen die een van de missies van Life at Seas zijn.”

Maar gezien het ontbreken van een Amerikaanse prestatiegarantie, gebruikt ze ook haar creditcard om betalingen voor de cruise te doen, in de hoop dat het haar een verhaal zal bieden om haar geld terug te verdienen als de cruise wordt afgebroken.

“Ik weet dat niets 100% veilig is”, zei Thomas.

Maar, voegde ze eraan toe, “Alles wijst op het echte werk.”

“Ik vertrouw erop dat ze ons ons geld terug zullen geven als het niet gaat”, zei Thomas.

Van Miami tot Istanboel

Andere mensen die CNBC sprak, uitten hun bezorgdheid over het ontbreken van een prestatiegarantie van Miray Cruises, die passagiers nu aanmoedigt om hun reis op 1 november in Istanbul te beginnen met de mogelijkheid om vier dagen later in Barcelona aan boord te gaan.

Miray Cruises had klanten oorspronkelijk de mogelijkheid geboden om aan boord van Gemini in Miami te gaan.

Maar door die Amerikaanse haven als optie te schrappen, hoefde het bedrijf geen prestatiegarantie te betalen.

“Er zijn geen bindingsvereisten voor een cruise ergens anders dan in de VS en als u met Miray Cruises of een andere cruisemaatschappij zou reizen vanuit een niet-Amerikaanse haven, zou u niet gebonden zijn”, aldus Holmes, de CEO van Miray.

“Bovendien dekt een FMC-obligatie niet iedereen op het schip – het dekt alleen passagiers die in de Verenigde Staten aan boord gaan”, voegde Holmes eraan toe.

“Toen we voor het eerst aanvragen voor ingezetenschap begonnen in te nemen, realiseerden we ons dat het aantal inwoners dat om inscheping in een Amerikaanse haven vroeg extreem laag was en dat de meeste van onze Amerikaanse ingezetenen verwachtten om in Europa aan boord te gaan. Dat aantal was zelfs nog meer gedaald omdat mensen niet willen om de eerste 15 dagen aan boord met hun nieuwe buren te missen’, zei ze.

Toen hem werd gevraagd waarom Miray, na aanvankelijk inscheping in Miami te hebben aangeboden, overstapte naar Freeport, Bahama’s, zei Holmes: “De meeste van onze inwoners kozen ervoor om in Europa aan boord te gaan – ofwel bij ons voor onze geplande vieringen vóór het zeilen in Istanbul of bij ons tweede inschepingspunt in Barcelona.”

Ze zei dat minder dan een dozijn van de honderden passagiers een inscheping in Miami hadden aangevraagd.

“Gezien dit lage aantal en de flexibiliteit van deze bewoners, hebben we de inscheping verplaatst naar Freeport, Bahama’s, om ons nog meer dagen in Zuid-Amerika te geven voor onze reisroute,” zei Holmes.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert