FINANCIEEL.com

Drie Palestijnse studenten neergeschoten nabij de Universiteit van Vermont

Drie Palestijnse studenten neergeschoten nabij de Universiteit van Vermont

Universiteit van Vermont

Foto: rachaelvoorhees

Volgens een politierapport zijn zaterdagavond drie Palestijnse studenten neergeschoten en gewond.

De politie van Burlington in Vermont meldde dat twee van de drie 20-jarige mannen in stabiele toestand verkeren, terwijl de ander ernstiger gewond raakt.

De slachtoffers waren op weg naar een Thanksgiving-diner bij een van hun familieleden en twee van hen droegen volgens de politie Palestijnse keffiyeh-sjaals. Volgens het politierapport vuurde de schutter minstens vier kogels af met een pistool, waarbij alle drie de studenten werden getroffen. Agenten van de politie van Burlington, de politie van de Universiteit van Vermont en andere lokale troepen kwamen onmiddellijk ter plaatse.

De drie zijn Palestijnse studenten die colleges volgen in de Verenigde Staten.

“Op dit beladen moment kan niemand naar dit incident kijken en niet vermoeden dat het een door haat gemotiveerde misdaad is geweest. En ik heb al contact gehad met federale onderzoeks- en vervolgingspartners om me daarop voor te bereiden als het bewezen wordt”, aldus Burlington. Dat zegt politiechef Jon Murad in een verklaring.

Haatmisdrijven worden beschouwd als federale misdrijven. Een woordvoerder van FBI Albany, dat Vermont bestrijkt, zei in een verklaring na het nieuws over de schietpartij dat het bureau het incident aan het onderzoeken was om te zien of er bewijs was van een ‘federale overtreding’.

De Council on American-Islamic Relations, oftewel CAIR, looft een beloning van $10.000 uit voor alle rapporten of informatie die kunnen helpen bij het arresteren en veroordelen van de schutter.

Senator Bernie Sanders heeft zondag in een post op sociale media een verklaring over de schietpartij afgelegd.

“Het is schokkend en diep verontrustend dat drie jonge Palestijnen hier in Burlington, VT zijn neergeschoten. Haat hoort hier of waar dan ook niet thuis. Ik kijk uit naar een volledig onderzoek. Mijn gedachten zijn bij hen en hun families”, zei de onafhankelijke wetgever uit Vermont. zei in een na op X, voorheen Twitter.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert