Dow-futures dalen 100 punten terwijl Wall Street even op adem komt na de winst van vorige week

By admin

Een man draagt ​​een beschermend masker terwijl hij op Wall Street loopt tijdens de uitbraak van het coronavirus in New York City, New York, VS, 13 maart 2020.

Lucas Jackson | Reuters

Amerikaanse aandelenfutures werden zondagavond lager verhandeld, aangezien beleggers het laatste nieuws over het coronavirusfront afwegen, samen met een nieuwe daling van de ruwe prijzen.

Dow Jones Industrial Average-futures daalden 103 punten, of 0,4%. Futures S&P 500 en Nasdaq 100 daalden elk met meer dan 0,4%.

Aandelenfutures volgden de olieprijzen in de vroege handel. Het contract voor mei voor West Texas Intermediate daalde met meer dan 7% tot $ 16,94 per vat, gezien de sombere vooruitzichten voor de vraag. Het contract van WTI in juni daalde met meer dan 2% tot $ 24,39 per vat.

De markt behaalde zijn eerste back-to-back wekelijkse winst in meer dan twee maanden. Aandelen kregen een schok na een rapport vorige week dat patiënten met ernstige virussymptomen snel herstelden na het gebruik van remdesivir, een medicijn van Gilead Sciences. De Dow, S&P 500 en Nasdaq stegen vorige week allemaal meer dan 2%.

De winst van vorige week bracht de S&P 500 en Dow ook meer dan 30% boven hun intraday-dieptepunten op 23 maart.

New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo zei zondag dat de staat “voorbij het hoogtepunt” is van nieuwe gevallen, waarbij hij opmerkt dat het infectiepercentage is gedaald, samen met coronavirusgerelateerde ziekenhuisopnames. Cuomo voegde toe dat New York deze week antilichaamtesten zal uitrollen. In New Jersey zei gouverneur Phil Murphy zaterdag: ‘We maken de curve vlakker.’

In Washington zei minister van Financiën Steven Mnuchin dat de regering en het congres een deal sloten voor een tweede ronde van leningen voor kleine bedrijven. Een reddingsleningprogramma ter waarde van $ 349 miljard was donderdag op.

“De aandelenmarkten en obligatiemarkten in de VS vertellen me dat mijn relatief optimistische kijk op de wereldeconomie ook is wat de markten beginnen te prijzen”, schreef Stephen Jen, mede-oprichter van SLJ Macro Partners, in een notitie. ‘Er is nu licht aan het einde van de tunnel.’

“Hoewel niemand de illusie mag hebben dat het virus binnenkort zal worden uitgeroeid, is het belangrijk voor de aandelenmarkten dat we de meeste bekende ‘rollende toppen’ hebben doorgemaakt door middel van mitigerende maatregelen,” zei Jen.

Maar hoewel de markt een verbetering van de virusuitbraak mogelijk in de prijzen zet, waren de recente economische gegevens somber. In de afgelopen maand zijn 22 miljoen banen verloren gegaan, zo blijkt uit het aantal wekelijkse werkloosheidsclaims van de Arbeidsdienst.

Het aantal coronavirusgerelateerde sterfgevallen is volgens de Johns Hopkins University ook gestegen tot meer dan 165.000 wereldwijd. In de Verenigde Staten is het dodental gestegen tot meer dan 41.000.

Abboneer op CNBC PRO voor exclusieve inzichten en analyses, en live werkdagprogrammering van over de hele wereld.