Dow-futures blijven stabiel terwijl beleggers olieturbulentie verteren, in afwachting van werkloze claims

By admin

Een passagier draagt ​​op maandag 30 maart 2020 een beschermend masker bij het metrostation Wall Street in New York.

Michael Nagle | Bloomberg via Getty Images

Futurescontracten gekoppeld aan de belangrijkste Amerikaanse aandelenindexen vielen woensdagavond lager uit toen beleggers na de turbulentie van de voorgaande drie reguliere sessies even op adem kwamen.

Dow Jones Industrial Average futures daalden met 33 punten, wat een openingsfout van ongeveer 38 punten betekent. S&P 500 en Nasdaq-futures wezen ook op milde openingsverliezen op donderdag.

De nachtelijke bewegingen volgden op een stijging van Amerikaanse aandelen tijdens normale handelsuren op woensdag, wat hielp om de daling van 4,8% van de S&P 500 over maandag en dinsdag te verdubbelen.

De Dow Jones Industrial Average steeg tijdens de sessie van woensdag met 456,94 punten, of 1,99%, tot 23.475,82. De S&P 500 behaalde 2,29% tot 2.799,31 terwijl de Nasdaq Composite 2,8% hoger sloot op 8.495,38.

Gewelddadige schommelingen in de olieprijs hebben de markten deze week op scherp gehouden omdat de vraag als gevolg van het coronavirus en het aanhoudende overaanbod de druk op ruwe olie onder druk zetten.

Hoewel de ruwe olie uit West-Texas met meer dan 70% is gedaald ten opzichte van de hoogtepunten ten noorden van $ 60 per vat eerder dit jaar, zorgde de opleving op woensdag ervoor dat beleggers die bang waren dat de futures-contracten terug zouden kunnen vallen op negatief terrein, zoals ze maandag deden.

Het contract voor levering in juni kwam woensdag met 19% op $ 13,78 per vat, nadat president Donald Trump tweette dat hij “de Amerikaanse marine had opgedragen alle Iraanse kanonneerboten neer te schieten en te vernietigen als ze onze schepen op zee lastigvallen”.

WTI-contract voor levering in mei zakte onder nul om voor de allereerste keer op de eerste dag van de week in negatief gebied te handelen. Een dag later daalde het actiever verhandelde juni-contract met 43,37% en kwam uit op $ 11,57. De ruwe futures van Brent en WTI werden voor het laatst gezien met respectievelijk 8% en 3,7%.

Amerikaanse handelaren zullen donderdag het laatste rapport van de Labour-afdeling over werkloze claims verwerken.

Naar verwachting hebben nog eens 4,3 miljoen werknemers vorige week een uitkering aangevraagd, waardoor het totale aantal uitkeringsuitkeringen op meer dan 26 miljoen zou komen te liggen sinds de staten in de tweede helft van maart begonnen te sluiten in een poging het virus te vertragen.

Het aantal cumulatieve claims steeg in de afgelopen vier weken tot 22,025 miljoen, waardoor bijna alle 22,442 miljoen banen die sinds de Grote Recessie zijn hersteld, zijn gewist.

Domino’s Pizza, Eli Lilly en Southwest Airlines zullen donderdag hun winst rapporteren.

Klik hier voor het laatste nieuws over het coronavirus.

Inschrijven naar CNBC PRO voor exclusieve inzichten en analyses, en live werkdagprogrammering van over de hele wereld.