Donald Trump Jr. testte positief op het coronavirus, maar is asymptomatisch, zegt een woordvoerder

Donald Trump jr. Spreekt tijdens een regenbui voor een publiek in poncho’s tijdens een Fighters Against Socialism-campagnebijeenkomst ter ondersteuning van zijn vader, de Amerikaanse president Donald Trump.

Paul Hennesy | LightRocket | Getty-afbeeldingen

Donald Trump Jr. testte begin deze week positief op coronavirus, bevestigde zijn woordvoerder vrijdagavond, het laatste in een reeks mensen die verbonden zijn met het Witte Huis en die het virus hebben opgelopen.

Trump Jr. is asymptomatisch en volgt alle medisch aanbevolen Covid-19-richtlijnen, aldus de woordvoerder. Hij zit in quarantaine in zijn hut sinds hij de testresultaten heeft ontvangen.

Bloomberg meldde het nieuws als eerste.

Trump Jr., die als executive vice-president bij de Trump Organization fungeert, is het laatste lid van de familie dat het virus oploopt. In oktober testten president Trump, first lady Melania en Trumps jongste zoon Barron allemaal positief. De president werd meerdere dagen in het ziekenhuis opgenomen met het virus in het Walter Reed National Military Medical Center en kreeg extra zuurstof voordat hij werd ontslagen.

De bevestiging van de diagnose van Trump Jr. komt uren nadat Rudy Giuliani’s zoon, Andrew, vrijdag positief testte op het coronavirus. Andrew Giuliani is een speciale assistent van president Trump. Rudy Giuliani, de advocaat van de president, heeft negatief getest op Covid-19.

De regering-Trump en de mensen die verbonden zijn met het Witte Huis zijn bekritiseerd door volksgezondheidsdeskundigen voor het houden van grote bijeenkomsten, waar het risico van overdracht bijzonder hoog is, en het niet naleven van elementaire medische voorzorgsmaatregelen zoals het dragen van maskers en sociale afstandelijkheid.

In totaal hebben minstens 45 mensen die verbonden zijn met het Witte Huis de afgelopen maanden het virus opgelopen. Verschillende mensen testten positief na het bijwonen van de Rose Garden-viering van de benoeming van rechter Amy Coney Barrett voor het Hooggerechtshof in september. De stafchef van het Witte Huis, Mark Meadows, testte slechts enkele dagen na het bijwonen van een verkiezingsavond in het Witte Huis positief.

Plaats een reactie