Site pictogram Financieel.com

Dogecoin springt nadat Elon Musk zegt dat het kan worden gebruikt om Tesla-merchandise te kopen

SpaceX-eigenaar en Tesla-CEO Elon Musk arriveert op de rode loper voor de Axel Springer Award 2020 op 01 december 2020 in Berlijn, Duitsland.

Britta Pedersen | Getty Images

De prijs van dogecoin steeg maandag met meer dan 15% voordat de winst werd weggewerkt nadat Tesla de cryptocurrency begon te accepteren als betaling voor sommige handelswaar.

Elon Musk, CEO van Tesla, zei maandag op Twitter dat de merchandise van de elektrische autofabrikant kan worden gekocht met dogecoin.

Dogecoin bereikte volgens Coindesk-gegevens $ 0,20 per munt rond 01:19 ET voordat een deel van die winst werd weggenomen. Het was meer dan 9% gestegen tot $ 0,18 om 07:06 ET.

Slechts een klein aantal items was te koop met de cryptocurrency, die oorspronkelijk begon als een grappenmunt.

Een fluitje in de vorm van Tesla’s Cybertruck kost 300 doge, wat op het moment van schrijven overeenkomt met ongeveer $ 59. Een herdenkingsriemgesp om Tesla’s Gigafactory in Texas te vieren, ging voor 835 doge, of ongeveer $ 164.

Plannen om dogecoin als betaling te accepteren zijn al een tijdje in de maak. In december twitterde Musk dat “Tesla merch koopbaar zal maken bij Doge en kijken hoe het gaat.”

Geen rendement met dogecoin

Er zijn een aantal algemene voorwaarden verbonden aan het gebruik van dogecoin om merchandise van Tesla te kopen.

Gebruikers hebben een dogecoin-portemonnee nodig om het digitale geld naar Tesla over te maken. Bovendien, als “een bestelling te veel is betaald in Dogecoin, wordt het te veel betaalde bedrag niet teruggestort op de oorspronkelijke betaalmethode”, aldus de website van het bedrijf.

Tesla waarschuwt dat het tot zes uur kan duren voordat het dogecoin-netwerk de betaling bevestigt.

En het bedrijf zegt dat bestellingen die in dogecoin zijn betaald, niet kunnen worden geannuleerd of terugbetaald. Als een persoon Tesla-merchandise koopt via de officiële winkel via traditionele betalingsmethoden, kan deze normaal gesproken binnen 30 dagen na ontvangst van het product worden geretourneerd.

Het is niet de eerste keer dat Tesla een cryptocurrency als betaling accepteert. Vorig jaar kocht Tesla destijds bitcoin ter waarde van $ 1,5 miljard en zei dat het van plan was aankopen te accepteren met behulp van de cryptocurrency. Musk stopte later met het accepteren van bitcoin vanwege milieuproblemen. Het bitcoin-netwerk gebruikt, via een proces dat mining wordt genoemd, grote hoeveelheden energie.

Dogecoin verbruikt aanzienlijk minder energie, blijkt uit analyse van TRG Datacenters. Musk zei vorig jaar dat hij zou samenwerken met dogecoin-ontwikkelaars om de efficiëntie van transacties te verbeteren.

Mobiele versie afsluiten