FINANCIEEL.com

Dit is het beste aan het leven in de VS, zeggen expats

Dit is het beste aan het leven in de VS, zeggen expats

De VS is misschien niet de beste bestemming voor expats om in het buitenland te wonen en werken, maar het onderscheidt zich op één grote manier: de carrièremogelijkheden.

Volgens het laatste “Expat Insider”-rapport van Internationals, de wereldwijde gemeenschap voor mensen die in het buitenland wonen en werken, scoort de VS hoog in het algemeen voor zijn index voor werken in het buitenland.

De VS staat op nummer 1 voor zowel de lokale arbeidsmarkt als persoonlijke loopbaanvooruitzichten, en op nummer 7 voor werkcultuur en tevredenheid.

Het land staat algemeen op de 30e plaats van de 53 bestemmingen als een goede plek voor expats, en 72% van de expats in de VS zegt tevreden te zijn met het leven, vergelijkbaar met het wereldwijde gemiddelde.

De grootste nadelen zijn echter factoren die verband houden met de kwaliteit van leven (zoals gezondheidszorg, reizen en vervoer) en persoonlijke financiën.

Expats zijn over het algemeen niet tevreden met de kosten van levensonderhoud in de VS, waarbij ongeveer de helft zegt dat de dagelijkse uitgaven te hoog zijn. En het land is slechts het op één na slechtste als het gaat om de betaalbaarheid en toegankelijkheid van kwaliteitsvolle gezondheidszorg. Het landt ook in de onderste 10 landen voor de beschikbaarheid van openbaar vervoer.

Zodra nieuwkomers arriveren, zeggen ze echter dat het gemakkelijk is om aan de taal te wennen, en ze zijn blij met de algemene onbeperkte toegang tot online diensten, verbinding met supersnel internet thuis en zelfs het gemak van betalen zonder contant geld.

Het “Expat Insiders”-rapport, waarin meer dan 12.000 respondenten werden ondervraagd, rangschikt bestemmingen op basis van vijf indexen: levenskwaliteit, gemak om zich te vestigen, werken in het buitenland, persoonlijke financiën en een “expat essentials”-index, die betrekking heeft op huisvesting, administratie, taal en het digitale leven.

De meest voorkomende redenen waarom expats naar de VS komen, zijn om naar school of universiteit te gaan (15%), of om te werken (13%). Expats in de VS werken het meest waarschijnlijk in de gezondheidszorg, informatietechnologie en het onderwijs.

Nog eens 12% zegt dat ze “uit liefde” naar de VS zijn verhuisd.

Over het algemeen staat Mexico op nummer 1 als de topbestemming voor expats, waar 90% van de mensen gelukkig is met hun leven in het buitenland, gevolgd door Spanje, Panama, Maleisië en Taiwan.

Wil je slimmer en succesvoller zijn met je geld, werk en leven? Meld je aan voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Download het gratis rapport van CNBC, 11 manieren om te zien of we in een recessie zittenwaar Kelly Evans de belangrijkste indicatoren bespreekt dat er een recessie op komst is of al is begonnen.

Uitchecken: Amerikanen die in Europa wonen over wat ze hebben geleerd over het meenemen van PTO naar het buitenland

Hoe een Gen Z-stel dat $ 43.000 verdient in Nashville, Tennessee, hun geld uitgeeft

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert