FINANCIEEL.com

Disney (DIS) winstrapport Q4 2023

Disney (DIS) winstrapport Q4 2023

Het “Partners”-standbeeld van Walt Disney en Mickey Mouse, in Cinderella Castle in het Magic Kingdom, in Walt Disney World, in Lake Buena Vista, Florida, gefotografeerd op zaterdag 3 juni 2023.

Joe Burbank | Tribune-nieuwsdienst |

LOS ANGELES – Disney aandeelhouders zullen uitkijken naar updates over de plannen van CEO Bob Iger voor de mediagigant, nu het bedrijf kampt met streamingverliezen en een dalende aandelenkoers.

De entertainmentgigant heeft geleden onder lagere reclame-inkomsten, wisselvallige bioscoopblockbusters, en heeft nog steeds te maken met de nasleep van de schrijversstaking en de voortdurende onderhandelingen met Hollywood-acteurs.

Toch zijn analisten optimistisch over het aanpakken van het delen van wachtwoorden voor zijn streamingdiensten Netflix heeft gedaan, zijn potentiële verkoop van activa en investeringen in de parkenactiviteiten de juiste stappen voor het bedrijf.

Dit is wat analisten verwachten van Disney’s fiscale vierdekwartaalrapport:

  • EPS: Volgens LSEG, voorheen bekend als Refinitiv, wordt 70 cent per aandeel verwacht
  • Winst: Volgens LSEG wordt er 21,33 miljard dollar verwacht

Beleggers zullen uitkijken naar updates over de inspanningen van Disney om de streamingverliezen terug te dringen na het aanscherpen van de uitgaven en het verhogen van de prijzen voor sommige abonnementen.

In het voorgaande kwartaal boekte Disney $2,65 miljard aan eenmalige kosten en bijzondere waardeverminderingen, waardoor het bedrijf een zeldzaam netto kwartaalverlies leed. Het merendeel van deze aanklachten betrof wat Disney ‘inhoudsbeperkingen’ noemde, die verband hielden met het verwijderen van inhoud van zijn streamingplatforms en het beëindigen van licentieovereenkomsten met derden.

Bovendien maakte het bedrijf vorige week bekend dat het de overname zou doen Comcast’s 33% van de aandelen in Hulu voor minstens 8,61 miljard dollar. Hoewel het uiteindelijk meer zou kunnen betalen op basis van een beoordelingsproces.

Disney voelt ook druk van activistische investeerder Nelson Peltz, die meer controle wil krijgen over het bestuur van het bedrijf. Er is ook voormalig Marvel Entertainment-voorzitter Ike Perlmutter, die in maart werd ontslagen. Perlmutter is een van de grootste individuele aandeelhouders van het bedrijf en heeft zijn belang in Disney toevertrouwd aan Peltz’s Trian Fund Management.

Kijk mee: Julia Boorstin van CNBC zal om 16:05 ET Bob Iger, CEO van Disney, interviewen over “Closing Bell: Overtime.”

Openbaarmaking: Comcast is het moederbedrijf van NBCUniversal en CNBC.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert