FINANCIEEL.com

Deze veelgevraagde klus met weinig stress kan op afstand worden uitgevoerd en levert meer dan $ 100.000 per jaar op

Deze veelgevraagde klus met weinig stress kan op afstand worden uitgevoerd en levert meer dan $ 100.000 per jaar op

Als het om de ideale baan gaat, hebben werknemers verschillende prioriteiten. Een meerderheid, 64%, zegt dat salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden cruciale factoren zijn bij het accepteren van een baanaanbod, volgens een Gallup-enquête uit 2022 onder 13.085 Amerikaanse werknemers. Bijna hetzelfde aantal, 61%, zegt dat de balans tussen werk en privéleven en welzijn “erg belangrijk” zijn. Gallup merkt op dat de prevalentie van werken op afstand hierin een rol heeft gespeeld.

Een baan die aan de criteria van veel werknemers voldoet, is een actuaris. Volgens het Bureau of Labor Statistics verdienen ze een gemiddeld salaris van $113.990 per jaar, en velen kunnen zowel hybride als volledig op afstand werken.

Actuarissen beoordelen de risico’s van de activiteiten van hun cliënten, vaak in opdracht van verzekeringsmaatschappijen. Ze gebruiken relevante gegevens over sterfte, ongevallen, ziekte, invaliditeit, enz. om waarschijnlijkheidsmodellen voor verschillende scenario’s te bouwen en dienovereenkomstig advies te geven.

De baan vereist vaak een bachelordiploma, specifiek gericht op een vakgebied als wiskunde of statistiek, en ervaring in de rol.

Actuarissen “moeten doorgaans weten hoe ze moeten coderen of software kennen”, zegt Vicki Salemi, carrière-expert bij Monster, eraan toevoegend dat ze ook soft skills en communicatieve vaardigheden nodig hebben om “deze gegevens te kunnen analyseren, interpreteren en aanleveren.” Sommige bedrijven willen misschien ook dat kandidaten lid zijn van actuarisgroepen zoals de Casualty Actuarial Society, die van leden verlangt dat ze een reeks examens afleggen.

Naast het hoge salaris en de flexibiliteit is er ook veel vraag naar de baan. BLS verwacht dat de werkgelegenheid bij actuarissen tussen 2022 en 2032 met 23% zal groeien. Dat is “veel sneller dan gemiddeld”, zegt Salemi. Dit kan een gevolg zijn van factoren zoals veranderingen in het klimaat, zegt ze. “Het is misschien meer nodig om te beoordelen hoe het risico zou zijn, bijvoorbeeld voor tornado’s, overstromingen, orkanen, enz.”

Nog een laatste voordeel van het werk: het is relatief weinig stress. Het Occupational Information Network van het Labor Department rangschikte 873 beroepen op basis van stresstolerantie, en of de baan al dan niet “het accepteren van kritiek vereist en het kalm en effectief omgaan met stressvolle situaties.” De rangschikking is gebaseerd op een schaal van 0, of minst stressvol, tot 100, of meest stressvol.

Actuarissen hebben een stressscore van 57. Salemi noemt factoren als de 40-urige werkweek van de baan en de relatieve stabiliteit als redenen hiervoor.

Het grote geheel: de rol “klinkt mij als een winnaar”, zegt Salemi.

MIS NIET: Wilt u slimmer en succesvoller omgaan met uw geld, werk en leven? Schrijf u in voor onze nieuwe nieuwsbrief!

Ontvang CNBC’s gratis Warren Buffett-gids voor beleggenwaarin het beste advies van de miljardair voor reguliere beleggers, de do’s en don’ts, en drie belangrijke beleggingsprincipes worden samengevat in een duidelijke en eenvoudige handleiding.

Uitchecken:

10 banen met weinig stress die meer dan $ 100.000 per jaar opleveren en hoe u deze kunt krijgen

De minst stressvolle baan die volgens gegevens meer dan €100.000,- opbrengt – en hoe je die kunt krijgen

Hoe u de waarschuwingssignalen van een stressvolle baan kunt herkennen voordat u deze zelfs maar aanneemt

Hoe ik $ 4,8 miljoen per jaar binnenhaal door sieraden te verkopen in NYC

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert