Site pictogram Financieel.com

De Russische Poetin zegt dat crypto ‘waarde’ heeft – maar misschien niet voor het verhandelen van olie

Verlichte mijnbouwplatforms werken in rekken op de CryptoUniverse-mijnbouwboerderij voor cryptocurrency in Nadvoitsy, Rusland.

Bloomberg | Bloomberg | Getty Images

De Russische president Vladimir Poetin denkt dat cryptocurrencies waarde hebben, maar hij is er niet van overtuigd dat ze de Amerikaanse dollar kunnen vervangen bij het afwikkelen van oliehandel.

Enkele maanden geleden suggereerde de vice-premier van Rusland, Alexander Novak, dat het land zou kunnen afstappen van in dollars luidende contracten voor ruwe olie als de VS gerichte economische sancties blijft opleggen.

Op de vraag of bitcoin of een andere cryptocurrency kan worden gebruikt als alternatief voor de dollar, zei Poetin dat het “te vroeg is om te praten over de handel in energiebronnen in crypto”.

“Ik geloof dat het waarde heeft”, zei hij woensdag tegen Hadley Gamble van CNBC tijdens het Russia Energy Week-evenement in Moskou. “Maar ik geloof niet dat het kan worden gebruikt in de oliehandel.”

“Cryptocurrency wordt tot nu toe door niets ondersteund”, zei Poetin. “Het bestaat misschien als betaalmiddel, maar ik denk dat het te vroeg is om iets te zeggen over de oliehandel in cryptocurrency.”

De Russische leider markeerde ook het enorme energieverbruik van cryptocurrencies als een potentiële belemmering voor het gebruik ervan. Bitcoin vereist veel rekenkracht om transacties te verwerken en nieuwe tokens te slaan.

Mobiele versie afsluiten