De reisbubbel tussen Singapore en Hongkong gaat door naarmate het aantal Covid-gevallen in Hongkong stijgt

Bemanningsleden van Singapore Airlines op Changi International Airport in Singapore op 24 oktober 2020.

Roslan Rahman | AFP | Getty-afbeeldingen

SINGAPORE – Singapore en Hong Kong gaan zoals gepland door met hun vliegreizen, maar er zullen aanvullende voorzorgsmaatregelen worden opgelegd naarmate nieuwe gevallen van coronavirus in Hong Kong toenemen.

De Civil Aviation Authority van Singapore heeft zaterdag aangekondigd dat alle aankomende passagiers uit Hong Kong nu bij aankomst een aanvullende Covid-19 Polymerase Chain Reaction (PCR) -test moeten ondergaan.

Ze zullen ook zichzelf moeten isoleren in hun woonplaats – of het nu een hotel of huis is – terwijl ze wachten op de resultaten, wat ongeveer zes tot acht uur zal duren, zei de luchtvaartautoriteit.

Voor alle duidelijkheid: alle passagiers uit Hong Kong onder de luchtbelovereenkomst moesten al vóór vertrek een Covid-19 PCR-test afleggen en een negatief testresultaat behalen voordat ze naar Singapore vertrokken.

“Zoals gezegd, zullen reizigers nu een nieuwe COVID-19 PCR-test bij aankomst ondergaan”, aldus de laatste release van CAAS.

De eerste zeepbelovereenkomst die op 11 november werd aangekondigd, vereiste geen isolatie van passagiers uit Hong Kong bij aankomst.

Hong Kong’s ‘nieuwe golf’

Hong Kong meldde vrijdag dat het aantal nieuwe dagelijkse gevallen is gestegen tot 26, en de meeste waren lokale infecties.

“We zijn waarschijnlijk een nieuwe golf van zaken aangegaan”, zei de stadssecretaris voor Voedsel en Gezondheid Sophia Chan vrijdag in een persconferentie, daarbij verwijzend naar experts van het Centrum voor Gezondheidsbescherming.

Ze zei dat de situatie “ernstig” was en drong er bij de burgers op aan alle onnodige bijeenkomsten stop te zetten.

De regering kwam laat op vrijdag bijeen om andere noodmaatregelen af ​​te ronden om de verspreiding van het virus tegen te gaan, en zal strengere beperkingen niet uitsluiten, zei Chief Executive Carrie Lam in een Facebook-bericht.

Hong Kong legde zaterdag nieuwe beperkingen op, waaronder het verbieden van clubs en feestzalen, en het verbieden van live optredens en dansen in bars en pubs. Het kabinet maakte eerder bekend dat basisscholen vanaf maandag twee weken geschorst worden.

De gezondheidsautoriteiten van Singapore en Hongkong onderhouden nauw contact en volgen de situatie op.

Civil Aviation Authority van Singapore

Reisautoriteiten van beide kanten hebben altijd gezegd dat de deal wordt opgeschort als de situatie van Covid-19 in beide steden verslechtert.

De luchtbelovereenkomst tussen Hongkong en Singapore begint op 22 november met een enkele vlucht per dag naar elke stad, met een maximum van 200 passagiers per vlucht. Het aantal vluchten zal alleen toenemen als de verspreiding van Covid-19 in beide steden onder controle blijft.

De luchtvaartautoriteit van Singapore herhaalde zaterdag dat de luchtbel “zal worden opgeschort als het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde van niet-gekoppelde gevallen de vijf per dag overschrijdt”.

“Het cijfer voor Hong Kong staat momenteel op 2,14”, zei CAAS. “De drempel zal worden overschreden als er in de komende drie dagen meer dan 22 niet-gekoppelde zaken in Hong Kong zijn. Dit leidt tot een opzegtermijn van twee dagen, waarna de schorsing van kracht wordt.”

“De gezondheidsautoriteiten van Singapore en Hong Kong hebben nauw contact en volgen de situatie op”, aldus de luchtvaartautoriteit.

Plaats een reactie