FINANCIEEL.com

De prijzen voor metrokaartjes in Parijs zullen tijdens de Olympische Spelen van 2024 bijna verdubbelen

De prijzen voor metrokaartjes in Parijs zullen tijdens de Olympische Spelen van 2024 bijna verdubbelen

Ingang van het metrostation Concorde in Parijs.

Christian Böhmer | Foto Alliantie |

Toeristen zullen tijdens de Olympische en Paralympische Spelen van 2024, die van juli tot september volgend jaar in de Franse hoofdstad plaatsvinden, bijna twee keer de gebruikelijke prijs betalen voor metrokaartjes in Parijs.

Enkele metroritten zullen 4 euro kosten, zei Valerie Pecresse, de president van de regio Île-de-France waartoe ook Parijs behoort, in een video dinsdag op sociale media geplaatst. Dit is een stijging ten opzichte van de huidige kosten van 2,10 euro.

Er zal ook een zogenaamde Paris 2024-pas worden gelanceerd, voegde Pecresse eraan toe.

‘We zullen een nieuwe creëren [transport] pas, de Paris 2024 Pass, waarmee bezoekers zich door het hele Île-de-France kunnen verplaatsen. Het kost 16 euro per dag. Dat is de eerlijke prijs”, legde ze uit, volgens een vertaling van CNBC. De hogere prijzen zullen van kracht zijn van 20 juli tot 8 september.

Île-de-France Mobilités, de lokale overheid die verantwoordelijk is voor openbaarvervoerbedrijven, zou de beschikbare transportmogelijkheden tijdens de Olympische en Paralympische Spelen volgend jaar vergroten, zei Pecresse, eraan toevoegend dat het uitgesloten was dat de lokale bewoners de kosten zouden dragen.

Lokale bewoners met maandelijkse of jaarlijkse passen voor het openbaar vervoer zouden beschermd zijn tegen de prijsstijgingen, zei Pecresse.

De aankondiging van Pecresse komt nadat de burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo, vorige week zei dat het openbaar vervoersnetwerk van de stad niet klaar zou zijn voor de Olympische en Paralympische Spelen, die massa’s toeristen naar de Franse hoofdstad zullen trekken.

De zorgen over het openbaar vervoer zijn de laatste in een reeks vragen over de vraag of Parijs klaar zal zijn voor de Olympische Spelen – een daarvan ging eerder dit jaar ook over potentieel hogere niveaus van bedwantsen in de Franse hoofdstad.

Video’s die bedwantsen leken te tonen in de metro van Parijs, de luchthaven Charles de Gaulle van de stad en de treinen in het land, hebben zich verspreid op sociale media, wat begin herfst aanleiding gaf tot zorgen. De angst is sindsdien afgenomen.

Openbaarmaking: CNBC-moedermaatschappij NBCUniversal is eigenaar van NBC Sports en NBC Olympics. NBC Olympics is de Amerikaanse houder van uitzendrechten voor alle zomer- en winterspelen tot en met 2032.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert