De prijs van Bitcoin (BTC) daalt onder de $ 50.000 als Janet Yellen alarm slaat

Costfoto | Barcroft Media | Getty-afbeeldingen

De prijs van Bitcoin daalde dinsdag verder nadat de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen een waarschuwing had afgegeven over de cryptocurrency.

De meest waardevolle digitale munt ter wereld daalde de afgelopen 24 uur met 16%, zakte onder de $ 50.000 om te verhandelen vanaf $ 45.389 om 4:10 uur ET, volgens gegevens van Coin Metrics.

Maandag noemde Yellen bitcoin een “uiterst inefficiënte manier om transacties uit te voeren” en waarschuwde hij voor het gebruik ervan bij illegale activiteiten. Ze sloeg ook alarm over de impact van bitcoin op het milieu. De enorme stijging van de token heeft sommige critici herinnerd aan het enorme elektriciteitsniveau dat nodig is om nieuwe munten te produceren.

Bitcoin wordt niet gecontroleerd door een centrale autoriteit. Zogenaamde mijnwerkers gebruiken krachtige machines die strijden om complexe wiskundige puzzels op te lossen om een ​​transactie te laten doorgaan. Het netwerk van Bitcoin verbruikt meer elektriciteit dan Pakistan, volgens een online tool van onderzoekers van Cambridge University.

Yellen waarschuwde maandag ook voor de risico’s van bitcoin-investeringen voor particuliere beleggers.

“Het is een zeer speculatief bezit en je weet dat ik denk dat mensen zich ervan bewust moeten zijn dat het extreem volatiel kan zijn en ik maak me zorgen over mogelijke verliezen die investeerders kunnen lijden”, vertelde de voormalige voorzitter van de Federal Reserve aan CNBC’s Andrew Ross Sorkin in een New York Times DealBook. conferentie.

Bitcoin is sinds het begin van het jaar nog steeds met meer dan 60% gestegen en prijsschommelingen van meer dan 10% zijn geen zeldzaamheid op cryptomarkten. Bitcoin klom ooit naar bijna $ 20.000 in 2017, voordat het het jaar daarop 80% van zijn waarde verloor.

De digitale munt bereikte vorige week voor het eerst $ 1 biljoen aan marktwaarde, hoewel het nu onder $ 900 miljard is gezonken, volgens CoinDesk. Het heeft een boost gekregen door nieuws van Wall Street-banken en grote bedrijven zoals Tesla en Mastercard die opwarmen tot cryptocurrencies.

Elon Musk, CEO van Tesla, zei dit weekend dat de prijzen van bitcoin en rivaliserende token ether “hoog lijken”. Het komt nadat Tesla eerder deze maand had aangekondigd dat het voor $ 1,5 miljard aan bitcoin had gekocht. Tesla-aandelen hebben hun grootste daling geleden sinds 23 september 2020 op maandag.

Bitcoin heeft grip gekregen van reguliere investeerders, deels vanwege de perceptie dat het een waardeopslag is die vergelijkbaar is met goud. Bullish-investeerders beweren dat de cryptocurrency kan dienen als een hedge tegen stijgende inflatie.

Maar sceptici waarschuwen dat bitcoin geen intrinsieke waarde heeft en een van de grootste marktbellen in de geschiedenis is. Analisten bij JPMorgan zeiden vorige week dat bitcoin een “economische kanttentoonstelling” was en dat crypto-activa de “slechtste afdekking” zijn tegen aanzienlijke dalingen in aandelen.

Plaats een reactie