De president van de VAE, sjeik Khalifa bin Zayed, is op 73-jarige leeftijd overleden

By Jernst van Waal

De president van de Verenigde Arabische Emiraten, Zijne Hoogheid Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, is op vrijdag 13 mei 2022 overleden, zo maakte het ministerie van Presidentiële Zaken bekend. Op deze foto uit 2013 wordt hij begroet door koningin Elizabeth II en prins Philip, de hertog van Edinburgh op de Royal Dais op 30 april 2013 in Windsor, Engeland.

Dan Kitwood | Getty Images

DUBAI, Verenigde Arabische Emiraten — De president van de Verenigde Arabische Emiraten, sjeik Khalifa bin Zayed al Nahyan, is op 73-jarige leeftijd overleden, zeiden staatspersbureaus vrijdag.

Sheikh Khalifa was de tweede president van het Golfland, in functie sinds 2004. Hij wordt gecrediteerd voor het helpen om de VAE, een klein sjeikdom van zeven emiraten, wereldwijd bekendheid te geven en het land door turbulente tijden te leiden tijdens de financiële crisis van 2008.

“Het Ministerie van Presidentiële Zaken condoleert de bevolking van de VAE, de Arabische en Islamitische natie en de wereld met het overlijden van Zijne Hoogheid Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, de president van de VAE”, staat in een verklaring van het staatspersbureau WAM.

“Het ministerie van presidentiële zaken heeft ook aangekondigd dat de VAE vanaf vandaag een veertigdaagse staatsrouw zal in acht nemen met de vlag halfstok, en het werk bij alle ministeries, departementen en federale, lokale en particuliere entiteiten gedurende drie dagen zal opschorten. ‘ schrijft WAM in een tweet.

Dit is het laatste nieuws. Kom terug voor updates.