FINANCIEEL.com

De onderhandelingen over havens aan de Canadese westkust lopen vast

De onderhandelingen over havens aan de Canadese westkust lopen vast

Een containerschip ligt op 20 november 2021 aangemeerd in de haven van Vancouver.

Justin Sullivan | Getty Images Nieuws |

De BC Maritime Employers Association zei maandag dat de collectieve onderhandelingen geen vooruitgang boeken en dat een “koerswijziging” nodig is.

De BCMEA, die haveneigenaren vertegenwoordigt, zei dat de Longshore Division van de International Longshore & Warehouse Union Canada “hun posities lijkt te hebben verankerd”, in plaats van te werken aan een billijke deal.

“De BCMEA is zo ver mogelijk gegaan met kernkwesties”, zei de groep in een verklaring. “ILWU Canada moet beslissen of ze deze staking voortzetten zonder hoop op een schikking, of hun standpunt aanzienlijk wijzigen zodat er een eerlijke en evenwichtige deal kan worden bereikt.”

De opmerkingen van de werkgever volgen op oproepen tot overheidsingrijpen bij het opstellen van back-to-work-wetgeving.

Op de vraag of de regering een dergelijke maatregel overweegt, zei het kabinet van de minister van Arbeid tegen CNBC: “We kijken niet verder dan de onderhandelingstafel, want de beste deals worden aan tafel gemaakt. Federale bemiddelaars blijven de partijen steunen in hun onderhandelingen.”

Het Canadese parlement is momenteel niet in zitting en zou moeten worden teruggeroepen, wat enkele dagen zou duren. Hoewel stemmen op afstand beschikbaar is, moet er een quorum in de kamer zijn om te kunnen stemmen.

Rob Ashton, president van ILWU Canada, reageerde op het moment van publicatie niet op het verzoek van CNBC om commentaar.

Arbeidersstaking van ILWU Canada treft havens aan de westkust

De US West Coast-afdeling van de vakbond heeft de staking van hun Canadese tegenhangers gesteund. President Willie Adams reisde maandag af voor een ontmoeting met Ashton. Een foto op de Facebook-pagina van ILWU Canada documenteerde de bijeenkomst.

Volgens scheepsgegevens verzameld door MarineTraffic vervoeren in totaal 24 schepen containers voor de havens van Vancouver en Prince Rupert. De waarde van de gecombineerde 181.458 containers die voor de havens van Vancouver en Prince Rupert dreef, bereikte $ 12 miljard, gebaseerd op een waarde van $ 65.225 per container en Canadese douanegegevens.

De staking van de ILWU Canada-divisie begon zaterdag. Meer dan 99% van de leden van de vakbond, die havens aan de westkust zoals Vancouver en Prince Rupert steunt, stemden vorige maand voor de staking. Het bericht van de staking kwam woensdag.

In een live commentaar op Facebook op zondagavond pleitte Rob Ashton, president van ILWU Canada, voor een eerlijk loon en de bereidheid van de vakbond om aan tafel te blijven en te onderhandelen.

“De ILWU Canada Longshore Division heeft deze beslissing niet lichtvaardig genomen, maar voor de toekomst van ons personeelsbestand moesten we deze stap nemen”, zei Ashton in een bericht. “We hopen nog steeds dat er een schikking zal worden bereikt via GRATIS collectieve onderhandelingen!”

De vakbond staat sinds februari open voor onderhandelingen met de BCMEA en blijft bereid om verder te werken aan een contract, voegde Ashton eraan toe.

ILWU Canada arbeiders staken: wat het betekent voor de Amerikaanse economie

De twee partijen zijn het oneens over kwesties als automatisering, het gebruik van contractwerk en de kosten van levensonderhoud voor werknemers. Twee door de Canadese regering aangestelde bemiddelaars hielden toezicht op de besprekingen die tot eind mei liepen. Die gesprekken werden gevolgd door een zogenaamde afkoelingsperiode tussen de twee groepen.

Volgers uit de industrie waarschuwen dat een staking in de westelijke havens rond de feestdagen de Amerikaanse economie kan treffen. De haven van Vancouver en de haven van Prince Rupert zijn populaire bestemmingen voor Amerikaanse handel, vooral voor goederen die uit Azië komen. Sommige logistieke managers hebben CNBC verteld dat de treindienst vanuit die havens een stuk sneller is dan via Seattle of Tacoma, Washington.

De International Longshoremen’s Association zei dat het geen omgeleide vracht zal aannemen van havens met stakende arbeiders. Het hoofd van de International Longshore and Warehouse Union, die de havenarbeiders aan de westkust van de VS vertegenwoordigt, heeft een verklaring van solidariteit afgelegd met de Canadese vakbond, maar noemde geen specifieke actie.

De staking zou kunnen leiden tot congestie in deze havens met dokwerkers die schepen niet kunnen lossen. Congestie kan leiden tot achterstanden en leiden tot vertraagde pick-ups van terminals, wat vervolgens kan leiden tot late vergoedingen die vaak worden doorberekend aan consumenten – vergelijkbaar met wat er gebeurde tijdens de pandemie.

“ITS Logistics heeft de capaciteit voor vrachtwagens op alle spoorhellingen in de omgeving van Chicago aanzienlijk vergroot om zoveel mogelijk containers te verplaatsen voordat de containeropstoppingen die we verwachten als gevolg van de staking voorkomen”, zegt Paul Brashire, vice-president van drayage en intermodal bij ITS-logistiek. “De staking creëert een kunstmatige back-up van containers die congestie zal veroorzaken zodra de containers door de havens worden verwerkt.”

De Canadese havens behandelen elk jaar ongeveer $ 225 miljard aan vracht, met artikelen die variëren van huishoudelijke artikelen, elektronica en kleding die per spoor worden vervoerd. Volgens gegevens van de havenautoriteiten gaat ongeveer 15% van de consumentenhandel via de haven van Vancouver naar of komt uit de VS. Ongeveer tweederde van het gecontaineriseerde importvolume dat naar de haven van Prince Rupert gaat, gaat naar de VS, blijkt uit havengegevens.

In deze havens zijn drie spoorwegen van klasse 1 actief: CN, Canadese Stille Oceaan en BNSF, een dochteronderneming van Berkshire Hathaway

De American Apparel and Footwear Association en de National Retail Federation hebben tegen CNBC gezegd dat ze er bij de Canadese regering op aandringen om partijen aan tafel te houden. Deze staking is aan het begin van het hoogseizoen wanneer vakantie- en back-to-school-items binnenkomen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert