FINANCIEEL.com

De omzet van GM in het tweede kwartaal stijgt met 18,8% terwijl de toeleveringsketen zich stabiliseert

De omzet van GM in het tweede kwartaal stijgt met 18,8% terwijl de toeleveringsketen zich stabiliseert

Chevrolet Silverado HD ZR2 uit 2024

GM

DETROIT – Algemene motoren’ De verkoop van auto’s in de VS steeg met 18,8% in het tweede kwartaal in vergelijking met de matige resultaten een jaar geleden, toen de autofabrikant kampte met problemen met de toeleveringsketen.

De autofabrikant uit Detroit rapporteerde woensdag een verkoop van 691.978 nieuwe voertuigen van april tot juni. Dat vergeleken met 582.401 voertuigen in het tweede kwartaal van 2022. Het is ook een sequentiële stijging vergeleken met GM’s verkoop in het eerste kwartaal van iets meer dan 600.000 nieuwe auto’s en vrachtwagens.

De verkopen van GM in het tweede kwartaal, samen met die van andere autofabrikanten zoals Honda Motor, Nissan Motor en Stellantis, geven aan dat de vraag naar nieuwe voertuigen weer aantrekt nu de voorraden van auto’s en vrachtwagens verbeteren van historisch lage niveaus tijdens de pandemie van het coronavirus en problemen met de toeleveringsketen.

Voorspellers van de auto-industrie verwachten dat de omzet in het tweede kwartaal met 16% tot 18% zal zijn gestegen in vergelijking met een jaar eerder.

Cox Automotive verhoogde onlangs de prognose voor de verkoop van nieuwe voertuigen voor het hele jaar tot 15 miljoen voor de bredere industrie, een winst van bijna 8% ten opzichte van 2022, toen de verkoop eindigde op 13,9 miljoen als gevolg van lage voorraadniveaus en hoge prijzen.

GM zei dat de detailhandelsverkopen in de eerste helft van het jaar met 15% zijn gestegen, terwijl de vlootactiviteiten met 30% zijn gestegen.

GM’s EV-verkopen bedroegen 36.300 tijdens de eerste helft van dit jaar, inclusief 15.652 in het tweede kwartaal.

Het bedrijf zei eerder dat het van plan was om in de eerste helft van het jaar 50.000 elektrische auto’s te produceren, gevolgd door 100.000 in de tweede helft van het jaar. Een woordvoerder van GM gaf niet meteen commentaar op de vraag of het bedrijf de 50.000 eenheden tot en met juni heeft behaald, als verkoopspoorproductie.

GM handhaafde zijn status als de grootste autofabrikant van het land tijdens de eerste zes maanden van het jaar, met een verkoop van bijna 1,3 miljoen voertuigen. De autofabrikant uit Detroit heroverde vorig jaar die decennialange titel nadat Toyota Motor in 2021 de eerste plaats veroverde. Dat jaar was de eerste keer sinds 1931 dat GM niet het best verkopende autobedrijf in de VS was

Toyota rapporteerde woensdag een verkoop van meer dan 1 miljoen voertuigen in de VS tot en met juni.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert