De Nora IPO geprijsd op 13,50 euro per aandeel; waardering van $ 2,8 miljard

By Jernst van Waal

De Nora is opgericht in 1923 en is gespecialiseerd in elektroden- en waterbehandelingstechnologieën.

Pavlo Gonchar | Lichtraket | Getty Images

De CEO van elektrodenmaker Industrie De Nora zegt “niet bang” te zijn voor de huidige marktturbulentie, aangezien het deze week een beursgang trotseert.

De beursintroductie was dinsdag geprijsd op 13,50 euro per aandeel, waarmee het Italiaanse bedrijf werd gewaardeerd op 2,723 miljard euro of 2,88 miljard dollar.

“Het was het juiste moment voor ons, we hebben een geweldig aandelenverhaal, dus voor ons … is het het begin van een nieuwe reis en we zijn niet bang voor de huidige marktturbulenties”, vertelde CEO Paolo Dellacha aan Julianna Tatelbaum van CNBC. “We hebben een industrieel plan om uit te voeren.”

Het bedrijf zal naar verwachting donderdag beginnen met handelen op Euronext Milaan, in wat Europa’s eerste grote IPO zal zijn sinds het begin van de oorlog in Oekraïne.

Het komt op een volatiel moment voor de markten, waarbij de pan-Europese Eurostoxx 600 tot nu toe met meer dan 14% is gedaald in de loop van het jaar. Traders reageren op zowel het Oekraïense conflict en de wereldwijde gevolgen ervan, als op een agressiever beleid van renteverhogingen door de Amerikaanse Federal Reserve en andere centrale banken over de hele wereld.

De Nora, gevestigd in Milaan, werd opgericht in 1923 en is gespecialiseerd in elektrode- en waterbehandelingstechnologieën.