De nettowinst van Allianz Q1 daalt met 29% als gevolg van coronavirus dat de zaken onderdrukt

By admin

Het logo van de Duitse verzekeraar Allianz staat op de kantoorgebouwen van het bedrijf in Treptowers in Berlijn, Duitsland.

Getty Images

De Duitse verzekeraar Allianz liet dinsdag in het eerste kwartaal een daling van 29% zien van de nettowinst ten opzichte van een jaar eerder, aangezien de uitbraak van het coronavirus de zaken vertraagde.

De verzekeraar had vorige maand de daling gesignaleerd toen hij voorlopige cijfers publiceerde, en hij heeft zijn winstdoelstelling voor het volledige jaar opgegeven, waarbij de economische onzekerheid te wijten was aan de pandemie.

Allianz is een van de vele Europese verzekeraars die waarschuwen voor hun vooruitzichten, aangezien ze worden geconfronteerd met claims voor bedrijfsstoringen, geannuleerde evenementen en een gebrek aan vraag naar auto- en reisverzekeringen.

De nettowinst toekomend aan aandeelhouders van 1,4 miljard euro ($ 1,51 miljard) in het eerste kwartaal is gedaald van 2,0 miljard euro een jaar geleden.

“COVID-19 heeft de bedrijfsomstandigheden verergerd in ons segment van ongevallen met onroerend goed”, zegt financieel directeur Giulio Terzariol.

De gecombineerde ratio van Allianz, een maatstaf voor de winstgevendheid van de divisie, verslechterde in het eerste kwartaal tot 97,8%, een stijging van 4,1 procentpunten ten opzichte van een jaar eerder. Metingen onder de 100 geven winstgevendheid aan.