FINANCIEEL.com

De kaartverkoop op donderdag is enorm

De kaartverkoop op donderdag is enorm

Cillian Murphy in Oppenheimer en Margot Robbie als Barbie

Julien De Rosa | AFP | ; Stuart C.Wilson |

“Barbenheimer” kent een gloeiend hete start aan de binnenlandse kassa.

De helft van de virale internetmeme, ‘Barbie’, sleepte $ 22,3 miljoen aan preview-tickets op donderdagavond in de wacht, het meeste van alle films die tot nu toe in 2023 zijn uitgebracht – meer dan de eerste nacht van $ 17,5 miljoen van Marvel’s “Guardians of the Galaxy Vol. 3” en de $ 17,4 miljoen van Sony’s “Spider-Man: Across the Spider-Verse.”

De drie uur durende “Oppenheimer” met een R-rating bracht ondertussen $ 10,5 miljoen op bij de vertoningen op donderdag. Dat is in lijn met grote releases zoals “Wonder Woman” uit 2017 en de live action “The Little Mermaid” van dit jaar.

Op weg naar het weekend, Warner Bros.’ “Barbie” zal naar verwachting meer dan $ 140 miljoen, zo niet meer, binnenhalen tijdens de eerste drie dagen in theaters. Ondertussen lijkt “Oppenheimer” van Universal voorbestemd om ten minste $ 50 miljoen binnen te halen, waarbij sommige box office-analisten verwachten dat het meer dan $ 60 miljoen zou kunnen bedragen.

De twee films zouden samen $ 200 miljoen kunnen genereren tijdens hun openingsframe. Met extra kaartverkoop van “Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One”, “Spider-Man: Across the Spider-Verse” en “Sound of Freedom”, zou dit het meest opbrengende weekend van het jaar tot nu toe kunnen worden.

Deze opwinding is hard nodig voor de binnenlandse kassa nadat een reeks onlangs uitgebrachte films met een groot budget, zoals ‘The Flash’ en ‘Indiana Jones and the Dial of Destiny’, niet aan de verwachtingen voldeden.

Grote filmketens hebben aangegeven dat de kaartverkoop dit weekend sterk is voor beide films en er zijn extra shows toegevoegd om aan de vraag te voldoen.

Zo’n 40.000 leden van het AMC Theatre-loyaliteitsprogramma hebben kaartjes gekocht om Barbie en Oppenheimer op dezelfde dag te zien en de National Association of Theatre-eigenaars voorspellen dat meer dan 200.000 bioscoopbezoekers dezelfde dag de twee films zullen zien.

Openbaarmaking: Comcast is het moederbedrijf van NBCUniversal en CNBC.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert