De Italiaanse Santo Stefano di Sessanio zal je betalen om naar zijn dorp te verhuizen

By Jernst van Waal

Het dorp Santo Stefano di Sessanio in de regio Abruzzo in Italië heeft een initiatief gelanceerd om nieuwe jongere inwoners aan te trekken.

Atlantide Phototravel | Getty-afbeeldingen

Het Italiaanse dorp Santo Stefano di Sessanio hoopt nieuwe, jongere inwoners aan te trekken door hen beurzen aan te bieden van in totaal 44.000 euro ($ 52.022).

Het pittoreske heuveldorp in de regio Abruzzo, Zuidoost-Italië, heeft vorige week details over het project gedeeld op de website van de gemeente.

Santo Stefano heeft momenteel slechts 115 inwoners, van wie er 41 ouder zijn dan 65 jaar, terwijl slechts 13 mensen die in het dorp wonen jonger zijn dan 20 jaar.

Het Italiaanse dorp Santo Stefano di Sessanio hoopt nieuwe, jongere inwoners aan te trekken door hen beurzen aan te bieden van in totaal 44.000 euro ($ 52.022).

trotalo | Getty-afbeeldingen

Het gemeentebestuur zei daarom dat het “essentieel” was om iets te doen om “een duurzame en duurzame ontwikkeling van het gebied” te verzekeren, aldus een vertaling van de aankondiging.

Het bedacht het initiatief om nieuwe inwoners aan te trekken, waaronder het aanbieden van een maximale subsidie ​​van 8.000 euro per jaar gedurende drie jaar, maandelijks betaald. Het zei dat het nog een subsidie ​​zou bieden, een eenmalige maximale betaling van 20.000 euro, voor nieuwe bewoners om een ​​bedrijf te starten.

De gemeente zal bewoners in de regeling een woning ter beschikking stellen, waarover zij alleen “nominale” huur betalen. Het specificeerde ook dat degenen die de regeling aanvroegen tussen de 18 en 40 jaar oud moesten zijn.

Kandidaten voor de regeling moeten hun woonplaats voor minimaal vijf jaar naar Santo Stefano verhuizen en een bedrijf openen in het dorp.

wanderluster | Getty-afbeeldingen

Het kunnen Italiaanse ingezetenen zijn van buiten het gebied, maar moeten verhuizen van een plaats met niet minder dan 2.000 mensen. Aanvragers kunnen ook EU-burger zijn of niet-EU-burger met een verblijfsvergunning voor langdurig verblijf voor onbepaalde tijd.

Aanvragers moeten hun woonplaats voor minimaal vijf jaar naar Santo Stefano verhuizen en een bedrijf openen in het dorp. Het bedrijf moet zich echter in gebieden bevinden die door de gemeente als een prioriteit zijn aangemerkt: een toerist, sport- of cultuurgids, een schoonmaker, generiek onderhoudstechnicus, drogisterijmanager of marketing en verkoop van lokaal voedsel.

Aanvragen voor het initiatief moeten uiterlijk 15 november 2020 zijn ingediend.