Site pictogram Financieel.com

De Iraanse revolutionaire wachten sturen de VS een waarschuwing en zeggen dat ze de militaire patrouilles in de Golf uitbreiden

Iraanse Islamitische Revolutionaire Garde Marineschepen voerden onveilige en onprofessionele acties uit tegen Amerikaanse militaire schepen door de bogen en achtersteven van de schepen van dichtbij te kruisen terwijl ze opereren in de internationale wateren van de Noord-Arabische Golf.

Iran zal een doorslaggevend antwoord geven op elke fout van de Verenigde Staten in de Golf, zei de Revolutionaire Garde-marine in een verklaring die is gepubliceerd op de nieuwssite Sepah News van de Guards.

Het Amerikaanse leger zei woensdag dat elf schepen van de Revolutionaire Garde-marine gevaarlijk dicht bij de Amerikaanse marine en kustwachtschepen in de Golf waren gekomen, en noemden de bewegingen “gevaarlijk en provocerend”.

‘We adviseren de Amerikanen om de internationale regelgeving en maritieme protocollen in de Perzische Golf en de Golf van Oman te volgen en af ​​te zien van elk avontuur en valse en nepverhalen’, zei de verklaring van zondag van de Guards-marine.

“Ze moeten er zeker van zijn dat de marine van de Revolutionaire Garde en de krachtige strijdkrachten van de Islamitische Republiek Iran de gevaarlijke acties van buitenlanders in de regio als een bedreiging voor de nationale veiligheid en de rode lijn ervan zien, en dat elke fout in de berekening van hun kant zal worden ontvangen een beslissende reactie. ”

Mobiele versie afsluiten