De investering van Jeff Bezos Beacon is ‘persoonlijk’ en niet gebonden aan Amazon: CEO

By admin

Jeff Bezos ‘investering in het digitale expeditie- en supply chain-financieringsbedrijf Beacon is persoonlijk, vertelde de CEO van de Britse start-up woensdag aan CNBC na de afsluiting van de serie A-financieringsronde van $ 15 miljoen.

“Het moet duidelijk zijn dat deze investering rechtstreeks van de heer Bezos komt. Het is een persoonlijke investering, niet een investering van Amazon. Amazon is op de hoogte en moest het goedkeuren, maar er is geen commerciële relatie en dit heeft geen directe band met Amazon zelf en het is belangrijk om dat onderscheid te maken, ‘zei Beacon CEO Fraser Robinson.

De steun van Bezos, CEO van Amazon, die heeft geïnvesteerd in tal van start-ups, zal het bedrijf een grote boost geven in zijn verklaarde missie om een ​​wereldleider te zijn in logistiek en handelsfinanciering. Tot de investeerders behoren ook de voormalige Google-voorzitter Eric Schmidt en Uber-oprichters Travis Kalanick en Garrett Camp. De huidige leidinggevenden waren voorheen in seniorfuncties bij Uber en Amazon.

Beacon, gevestigd in Londen en opgericht in 2018, wil de wereldwijde scheepvaartindustrie verstoren door A.I. om de goedkoopste scheepvaartroutes te vinden en klanten supply chain-financiering aan te bieden om de cashflow te helpen.

De expeditie-industrie, of hoe goederen van de fabrikant naar de markt gaan, is $ 1 biljoen waard. Robinson ziet de rol van Beacon als een antwoord op de behoefte aan meer digitalisering van de industrie.

‘We waren verrast door hoe analoog de bestaande logistieke sector is’, zei hij. “Door automatisering en streaming en het creëren van enorme efficiëntie binnen ons eigen operationele platform, betekent dit dat we onze klanten een enorm superieure service kunnen bieden – met geautomatiseerde updates, superieure route-optimalisatie en het werkkapitaal om te voldoen aan wat we zien als een van de beste problemen veroorzaakt door logistiek, dat is cashflow. “

Gevraagd naar het potentieel voor gevestigde scheepvaartreuzen zoals DHL en Maersk om dezelfde technologie te gebruiken en de concurrentie aan te scherpen, zei Robinson dat hij verwacht dat de industrie zichzelf zal digitaliseren.

“Het is een trend die al aan de gang is en al een paar jaar aan de gang is”, zei hij, maar merkte op dat “het voor grote bedrijven veel moeilijker is dan mensen beseffen om technologie achteraf aan te passen en zichzelf efficiënter te maken. Meestal zijn ze ofwel technologie kopen of bedrijven kopen om hen te helpen daar te komen. ”

“Door eerst en vooral te beginnen met een technologiefocus en datacentrisch te zijn, denk ik dat je een betere kans hebt op een meer holistische oplossing die schaalbaarder en effectiever is,” zei Robinson.

Hij ziet ook Uber Freight, de vrachtwagenarm van Uber voor de scheepvaart, als een nuttige aanvulling op Beacon’s bredere activiteiten in plaats van op concurrentie. Dat komt omdat het vrachtvervoer slechts een onderdeel is van het langere en complexere proces om goederen over land, zee en lucht naar hun eindbestemmingen te brengen. Uber kondigde vorig jaar aan dat het $ 200 miljoen zou investeren en duizenden ingenieurs zou inhuren om zijn vrachtplatform te verbeteren.

“Het stuk vrachtwagenlading, het Uber Freight-stuk, is een onderdeel van wat we doen, en ze kunnen en zullen een geweldige partner voor ons zijn als onderdeel van de oplossing die we bieden, maar het is fundamenteel een heel ander bedrijf”, zei Robinson.