FINANCIEEL.com

De inkomsten van Datadog stimuleren de aandelen, het bedrijf geeft sterke richtlijnen

De inkomsten van Datadog stimuleren de aandelen, het bedrijf geeft sterke richtlijnen

Olivier Pomel, mede-oprichter en CEO van Datadog, spreekt op de Dash-conferentie van het bedrijf in San Francisco op 3 augustus 2023.

Gegevenshond

Aandelen van softwarebedrijf voor cloudmonitoring Gegevenshond steeg in de dinsdaghandel met bijna 30% nadat het bedrijf sterker dan verwachte winsten voor het derde kwartaal en verwachtingen voor het hele jaar rapporteerde.

Het bedrijf rapporteerde een kwartaalomzet van $547,5 miljoen, een stijging van 25% op jaarbasis, wat de verwachtingen overtreft. Dat groeipercentage kwam overeen met de resultaten in het tweede kwartaal. Analisten geraadpleegd door LSEG, voorheen bekend als Refinitiv, hadden een omzet van $524,1 miljoen verwacht. Datadog rapporteerde een aangepaste winst per aandeel van 45 cent, beter dan de 34 cent die analisten hadden verwacht.

Datadog verhoogde ook zijn omzet- en winstverwachting voor het volledige jaar. Het bedrijf verwacht nu een omzet voor het vierde kwartaal tussen $564 miljoen en $568 miljoen, naast een jaaromzet van ongeveer $2,1 miljard. Dat was hoger dan de consensusschattingen van respectievelijk $543,3 miljoen en $2,06 miljard, volgens een onderzoek onder analisten door LSEG.

Mede-oprichter en CEO Olivier Pomel vertelde analisten tijdens een telefonische vergadering dat “AI-native klanten” tijdens het kwartaal 2,5% van de omzet op jaarbasis van Datadog bijdroegen. Pomel weigerde te bevestigen of zijn bedrijf met OpenAI, Anthropic of Cohere werkte. Alle drie verkopen ze toegang tot grote taalmodellen die tekst kunnen samenstellen op basis van een paar woorden menselijke input.

De stijging van Datadog stimuleerde andere namen op het gebied van cloudcomputing, waaronder MongoDB En Sneeuwvlok.

De nieuwste richtlijnen zijn de vrolijkste die het hele jaar is geweest. De aandelen van Datadog daalden in augustus aanzienlijk nadat het zijn richtlijnen naar beneden had bijgesteld, daarbij verwijzend naar de aanhoudende daling van de clouduitgaven door bedrijven.

Datadog bouwt cloudmonitoring- en beveiligingsproducten die werken met Amazone Webservices, Googlen Wolk en Microsoft Azuur. Het bedrijf werd opgericht in 2010 en debuteerde in 2019 op de Nasdaq.

De aanbieders van cloudinfrastructuur gaven eind oktober aan dat de kostenbesparingsinspanningen van sommige organisaties beginnen af ​​te nemen. Net als veel andere cloudnamen was Datadog niet immuun voor het aanhalen van de broekriem door het bedrijfsleven. Pomel bevestigde die observatie en zei dat de optimalisatieactiviteiten onder Datadog-klanten zouden kunnen afnemen. “Over het geheel genomen blijven we de impact van optimalisatie in ons bedrijf zien, maar we zijn van mening dat de intensiteit en breedte van de optimalisatie die we de afgelopen kwartalen hebben ervaren, afnemen”, zei hij dinsdag.

Mis deze verhalen van CNBC PRO niet:

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert