FINANCIEEL.com

De hypotheekrente daalt en de vraag trekt eindelijk terug

De hypotheekrente daalt en de vraag trekt eindelijk terug

Huis te koop in Millbrae, Californië.

Nieuwsagentschap Xinhua | Nieuwsagentschap Xinhua |

De hypotheekrente kende vorige week de grootste daling in één week in meer dan een jaar, waardoor de hypotheekvraag voor het eerst in een maand toenam.

Volgens de voor seizoensinvloeden gecorrigeerde index van de Mortgage Bankers Association steeg het totale aantal hypotheekaanvragen vorige week met 2,5% vergeleken met de week ervoor.

De gemiddelde contractrente voor hypotheken met een vaste rente van 30 jaar en conforme leningsaldi ($726.200 of minder) daalde van 7,86% naar 7,61%, waarbij de punten daalden van 0,73 naar 0,69 (inclusief de origination fee) voor leningen met een daling van 20%. betaling.

“De renteverlaging van vorige week werd veroorzaakt door de update van de Amerikaanse staatsobligaties, de Fed die een milde toon aansloeg in de FOMC-verklaring van november en gegevens die wezen op een tragere arbeidsmarkt”, zegt Joel Kan, vice-president en plaatsvervangend hoofdeconoom van de MBA.

Het aantal aanvragen voor de herfinanciering van een woningkrediet steeg deze week met 2% en was 7% lager dan in dezelfde week een jaar geleden. De hypotheekrente ligt redelijk dicht bij het niveau van vorig jaar rond deze tijd, dus er is niet veel prikkel om te herfinancieren. De meeste huiseigenaren herfinancierden twee jaar geleden, toen de rente rond een recordlaagte schommelde. De overgrote meerderheid van de huidige huiseigenaren heeft hypotheken met een rente lager dan 4%.

De aanvragen voor een hypotheek voor de aankoop van een woning stegen deze week met 3%, maar waren 20% lager dan in dezelfde week een jaar geleden. De daling van de rente is nog steeds niet genoeg om de torenhoge huizenprijzen, die nog steeds stijgen als gevolg van het zeer lage aanbod van woningen die te koop staan, te compenseren.

De hypotheekrente begon de week iets hoger, maar deze week zijn er minder economische gebeurtenissen of berichten die de rente zouden beïnvloeden. De combinatie van de rentepauze van de Federal Reserve vorige week en een lager dan verwacht maandelijks werkgelegenheidsrapport was de perfecte storm voor de dramatische daling van de rente.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert