De fondsen van Cathie Wood krijgen grote klappen als Tesla en de technische vakhandel tekenen van afwikkeling vertonen

Cathy Wood

Kristallen Mercedes | CNBC

Sommigen noemden het de “uitverkoop van Cathie Wood.”

Op de open dinsdag waren de topnamen die eigendom zijn van Ark Investment Management de grootste dalers in de markt.

De aandelen van Palantir, Tesla, Roku, Square, Paypal, Teladoc, Baidu, Zillow, Shopify en Spotify waren allemaal sterk gedaald, in veel gevallen met dubbele cijfers. Het waren allemaal grote belangen in fondsen zoals haar vlaggenschip Ark Innovation ETF (ARKK) en Next Generation Internet ETF (ARKW).

Kort na de opening daalde haar vlaggenschip Ark Innovation Fund met 11%. Om 10.00 uur ET, een half uur na opening, had het al meer dan 8 miljoen aandelen verhandeld, een dagvolume. Tegen de middag had het 30 miljoen aandelen verhandeld.

En toen, een half uur na opening, stopte de verkoop. Het fonds daalde de afgelopen week ongeveer 6% en 11%.

“Het was als een mini-paniek,” vertelde Alec Young van Tactical Alpha me. “De markt maakt zich zorgen dat de Fed het risico loopt achterop te raken bij de inflatie. De markt prijst meer inflatie in, wat lagere prijzen voor technologieaandelen betekent.”

De markt daalde niet meer toen de verklaring van het congres van Jay Powell, voorzitter van de Federal Reserve, werd vrijgegeven. Powell benadrukte herhaaldelijk dat hij niet verwacht dat de inflatie tot lastige niveaus zal stijgen: “Monetair beleid is accommoderend en moet accommoderend blijven”, zei hij.

Te veel mensen op de boot?

Toch was de schade al aangericht. Angst voor hogere rentetarieven was misschien een eerste katalysator, maar nu, zoals Peter Tchir van Academy Securities me vertelde, “Mensen zijn zich er terdege van bewust dat ze long zijn in veel aandelen met zeer hoge waarderingen.”

“De schuimigheid is nu de katalysator, niet de tarieven”, vertelde hij me. Wat betreft de huidige manie met alles wat Cathie Wood en Ark Investments betreft, schreef Tchir dinsdag een stuk genaamd “Noah’s Arkk?” voor klanten, die me vertelden: “Er zijn te veel mensen op die boot. Veel mensen, denk ik, hebben meer gewed dan dat hun risicobereidheid zich prettig voelt.”

Ark Innovation is ongeveer 15% verwijderd van zijn recente hoogtepunt.

“Ik denk niet dat dit voorbij is, ik denk dat dit het begin kan zijn van een rustpauze. Iedereen nam aan dat dit superveilige bedrijven zijn. Haar managementstijl is geweest om haar weddenschappen te verdubbelen, en veel hiervan begint. om je een beetje evangelisch te voelen. Mensen beschouwen dat geld nu als iets dat ze niet kunnen verliezen, en dat is waar je in de problemen komt “, zei Tchir.

Alle tien topposities in Ark Innovation presteerden dinsdag slechter dan de Nasdaq.

Wood reageerde niet op een verzoek om commentaar over de handel van dinsdag, maar in een interview op CNBC vorige week maakte ze duidelijk dat ze op dagen of weken dat haar favoriete aandelen aanzienlijk daalden, vaak een koper was: “We worden beschouwd als een liquiditeitsverschaffer, wat betekent dat wanneer mensen verkopen, wij zullen kopen en wanneer mensen kopen, en dit zijn investeerders in de detailhandel en institutionele beleggers, zullen we waarschijnlijk winst nemen, “zei ze.

Wat betreft de zorgen over de rentetarieven, ze maakte ook duidelijk dat een scherpe stijging ongetwijfeld haar portefeuille zou schaden: ‘Ik geloof echt dat als de rente een scherpe stijging zou krijgen, we een herwaardering zouden zien, en onze portefeuilles zouden de beste kandidaten zijn voor die herwaardering. “

Plaats een reactie