De eerste tests voor het coronavirusvaccin in Singapore zouden volgende maand kunnen komen

By admin

Wetenschappers in Singapore ontwikkelen een vaccin voor het coronavirus, in de hoop dat klinische studies in een vroeg stadium volgende maand kunnen plaatsvinden, volgens een professor aan de Duke-NUS Medical School.

Onderzoekers van de Duke-NUS Medical School werken momenteel aan een vaccin dat vergelijkbaar zal zijn met dat van het biotechnologiebedrijf Moderna, maar dat ‘geavanceerder’ zal zijn, Wang Linfa, professor en directeur van het Emerging Infectious Diseases-programma bij Duke- NUS Medical School vertelde het woensdag aan CNBC.

Hij voegde eraan toe dat hij “hoopvol” was dat klinische fase 1-proeven binnen één tot twee maanden zouden kunnen beginnen.

Het vaccin van Moderna rapporteerde maandag positieve gegevens in het vroege stadium van het coronavirus-vaccinonderzoek.

Ondertussen kan een door de medische school ontwikkelde testkit een “game changer” zijn in de strijd tegen Covid-19 door binnen een uur coronavirusantilichamen te detecteren, volgens een persbericht waarin professor Patrick Casey, Senior Vice Dean of Research bij Duke-NUS, wordt genoemd die vorige week is uitgebracht.

De antilichaamtest met de naam cPass kan volgens het persbericht bepalen of een persoon eerder in één uur in plaats van dagen met het coronavirus is besmet, zonder dat er “levend biologisch materiaal” en een “biocontainmentfaciliteit” nodig zijn.

Dit betekent dat de test kan worden gebruikt in ziekenhuizen en de meeste onderzoeks- of klinische laboratoria.

Het lichaam maakt veel verschillende soorten antilichamen aan wanneer het door een virus is geïnfecteerd, maar niet alle kunnen het virus neutraliseren. cPass kan deze neutraliserende lichamen meten – de ‘belangrijkste antilichamen’, vertelde Wang, die ook het team leidde dat de testkit ontwikkelde, woensdag tegen CNBC’s ‘Street Signs Asia’.

Antilichaamtesten – ook bekend als serologische tests – waren in februari gebruikt om een ​​verband te leggen tussen 2 Covid-19-clusters in Singapore.

De nieuwe test is niet gericht op snelle en vroege detectie, maar eerder op bevestiging van de infectie, zei Wang.

Dat zou het mogelijk maken om het te gebruiken op gebieden zoals contacttracering en beoordeling van de immuniteit van het beslag, wat zou bijdragen tot bredere inspanningen in de strijd tegen Covid-19.

Kudde-immuniteit verwijst naar een situatie waarin voldoende mensen in een populatie immuun zijn geworden voor een ziekte, zodat het de verspreiding van de ziekte effectief stopt.

De testkit is nu beschikbaar in ziekenhuizen in Singapore na voorlopige toestemming van lokale autoriteiten en heeft soortgelijke goedkeuring gekregen van de EU. Momenteel wacht het op goedkeuring door de Food and Drug Administration in de Verenigde Staten, zei Wang.

De test zou commercieel beschikbaar zijn, maar Wang zei dat ze keken hoe filantropische en internationale organisaties konden helpen bij kostenverlagingen of bij gratis distributie.

Tegelijkertijd ontwikkelen wetenschappers op school ook therapeutica.

“Dus je hebt deze 3 armen echt om Covid-19 te bestrijden en te bestrijden – eersteklas diagnostiek, therapeutica en een vaccin, en we doen ze allemaal,” voegde Wang eraan toe.