FINANCIEEL.com

De desktop-app van Twitter ziet een toename van het aantal storingen terwijl Meta’s Threads van de grond komt

De desktop-app van Twitter ziet een toename van het aantal storingen terwijl Meta’s Threads van de grond komt

In deze foto-illustratie wordt het Threads-logo weergegeven op een smartphone met het Twitter-profiel van Elon Musk op de achtergrond. Elon Musk is de huidige eigenaar van Twitter. Meta zal een app voor sociale media uitbrengen genaamd “Threads”, die een rivaal zal zijn voor Twitter. “Threads” is de op tekst gebaseerde conversatie-app van Instagram.

Mateusz Slodkowski | Lichtraket |

Net als Twitter kampt Twitter met een golf van storingen Meta’s gloednieuwe rivaliserende Threads-service verzamelt tientallen miljoenen aanmeldingen.

Veel Twitter-gebruikers hebben de afgelopen 24 uur storingen gemeld, met problemen die op vrijdag rond 9.30 uur ET omhoog lijken te schieten, volgens gegevens van de Downdetector-website. Downdetector verzamelt zijn gegevens van gebruikers die glitches opsporen en deze aan de service melden.

Ongeveer 70% van de Twitter-uitval lijkt verband te houden met de desktopservice, merkte Downdetector op. Slechts 13% was gebonden aan de mobiele app.

Twitter’s TweetDeck-service, die gebruikers helpt bij het beheren van meerdere Twitter-gesprekken, heeft de afgelopen dagen ook last gehad van downtime nadat het bedrijf had aangekondigd dat alleen geverifieerde gebruikers er toegang toe zullen hebben. Het primaire probleem lijkt echter te liggen bij de kern-Twitter-app, zo blijkt uit de gegevens.

Ondertussen heeft de Threads-app 70 miljoen aanmeldingen geregistreerd, slechts een dag na de officiële release op vrijdagochtend, schreef Meta-CEO Mark Zuckerberg in een Threads-bericht.

“Ver boven onze verwachtingen”, zei Zuckerberg over de onmiddellijke populariteit van de app.

Op donderdag tweette de nieuwe CEO van Twitter, Linda Yaccarino, die een maand geleden eigenaar Elon Musk aan het roer verving, dat het bedrijf “vaak geïmiteerd” werd, een duidelijke verwijzing naar Threads.

Twitter heeft geen commentaar gegeven op dit verhaal.

Horloge: Er is meer ruimte in Meta’s huis voor opwaartse kracht.

Het kan jaren duren voordat Meta's Threads meer inkomsten genereert, zegt Justin Patterson van KeyBanc

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert