FINANCIEEL.com

De daling van de inkomsten van luchtvaartvracht is eigenlijk goed nieuws

De daling van de inkomsten van luchtvaartvracht is eigenlijk goed nieuws

Een American Airlines 777 wordt geladen met vracht op Philadelphia International Airport.

Leslie Josephs/CNBC

De vrachtinkomsten van luchtvaartmaatschappijen lopen terug. Dat is een teken van goed nieuws voor reisherstel.

Delta, Verenigd En Amerikaans deze maand rapporteerden ze allemaal jaar-op-jaar dalingen van ongeveer 40% in hun vrachtomzet in het tweede kwartaal.

Voor de eerste helft van 2023 genereerde Delta’s vrachtactiviteiten $ 381 miljoen, een daling ten opzichte van $ 561 miljoen in de eerste helft van 2022, terwijl de vrachteenheid van American $ 420 miljoen opbracht, vergeleken met $ 692 miljoen in de eerste zes maanden van vorig jaar. United haalde dit jaar tot nu toe $ 760 miljoen aan vracht binnen, tegen $ 1,2 miljard een jaar eerder.

Ondertussen rapporteren luchtvaartmaatschappijen recordomzet, zo niet winst, dankzij de heropleving van de vraag naar reizen. Dat betekent dat de zakelijke impact van vracht, die ooit de inkomsten van luchtvaartmaatschappijen hielp ondersteunen tijdens de reisdaling van de Covid-pandemie, is vervaagd.

De vrachtomzet bij United, dat het grootste deel van die omzet genereert van de drie grootste Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen, vertegenwoordigde in de eerste helft van 2023 minder dan 3% van de omzet van $ 25,6 miljard van de luchtvaartmaatschappij tot nu toe.

Dat is een aanzienlijk kleiner deel dan in 2020, toen de vrachtinkomsten meer dan 10% van de omzet van United uitmaakten.

Tot en met juni vormden de vrachtopbrengsten 1,3% en 1,6% van de totale omzet bij respectievelijk Delta en American, tegen 3,5% en 12% in 2020.

Maar het is niet allemaal slecht nieuws.

Het vliegen van goederen over de hele wereld was een reddingslijn voor passagiersvervoerders tijdens de pandemie, toen boekingen opdroogden en reisbeperkingen luchtvaartmaatschappijen dwongen om de service naar het buitenland te schrappen.

Normaal gesproken vliegt ongeveer de helft van alle luchtvracht ter wereld in de buik van passagiersvliegtuigen. Die verminderde vrachtcapaciteit tijdens de pandemie heeft ertoe bijgedragen dat de verzendtarieven naar records zijn gestegen, samen met een sterke vraag naar e-commerce, problemen met de toeleveringsketen en congestie in havens.

Maar de vraag naar reizen is weer aangewakkerd, met name voor internationale reizen, omdat klanten zich haasten om op vakantie te gaan naar het buitenland die ze de afgelopen jaren hebben uitgesteld.

De hernieuwde vraag heeft luchtvaartmaatschappijen ertoe aangezet om back-service toe te voegen. Alleen al het aantal vluchten tussen de VS en Europa zal naar verwachting de hoogste zijn in vijf jaar.

De extra passagierscapaciteit vergroot ook het wereldwijde aanbod van ruimte om vracht te vervoeren, terwijl de vraag naar luchtvracht afneemt.

De Baltic Air Freight Index, die de wereldwijde luchtvrachttarieven bijhoudt, is 47% lager dan een jaar eerder. In mei meldde de International Air Transport Association volgens de meest recente beschikbare gegevens dat de luchtvrachtcapaciteit bijna 15% hoger was dan in dezelfde maand van 2022, terwijl de vraag met 5% daalde.

Luchtvaartmaatschappijen zijn van plan om ook dit jaar vluchten uit te breiden om te profiteren van de sterke vraag naar internationale reizen, een trend die de vrachtinkomsten verder zou kunnen drukken.

Hoe passagiersvliegtuigen een tweede leven krijgen als vrachtjets

Verduidelijking: dit verhaal is bijgewerkt om te verduidelijken dat de helft van de luchtvracht ter wereld in de buik van passagiersvliegtuigen vliegt.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert