FINANCIEEL.com

De Chinese projectontwikkelaar Sunac zegt te voldoen aan de herstructureringsvoorwaarden

De Chinese projectontwikkelaar Sunac zegt te voldoen aan de herstructureringsvoorwaarden

Een stand van Sunac China is te zien op een huizenbeurs in China, 16 mei 2014. Ontwikkelaar Sunac China heeft de deadline voor couponbetalingen op een offshore-obligatie van $742 miljoen gemist en zei donderdag niet te verwachten dat er nog betalingen zullen worden gedaan op andere obligaties, wat bijdraagt ​​aan een golf van wanbetalingen in de met schulden beladen vastgoedsector van China.

Kostenfoto | Toekomstige publicatie |

Aandelen van Zonac steeg dinsdag nadat de belaagde Chinese projectontwikkelaar zei dat het begonnen is met de uitvoering van zijn plannen om zijn schulden te herzien nadat aan de herstructureringsvoorwaarden was voldaan.

De in Hongkong genoteerde aandelen van Sunac stegen met 21% naar 2,820 Hongkongse dollar en handelden op het hoogste niveau in twee maanden.

De herstructurering omvat een volledige kwijtschelding en kwijtschelding van de bestaande schulden van Sunac in ruil voor de uitgifte van nieuwe bankbiljetten.

De schuldeisers van Sunac keurden in september het herstructureringsplan voor de offshore schulden goed, waarbij de schulden zouden worden omgezet in converteerbare obligaties, gedekt door in Hong Kong genoteerde aandelen, samen met nieuwe bankbiljetten met een looptijd van tussen de twee en negen jaar.

Eind vorige maand gaf China steun aan projectontwikkelaars en het oplossen van de schuldenproblematiek van lokale overheden.

De vastgoedsector vormt het grootste deel van de Chinese markt en is ingestort als gevolg van enorme wanbetalingen door ontwikkelaars en dalende huizenverkopen.

Aandelengrafiek IcoonAandelengrafiek icoon

inhoud verbergen

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert