FINANCIEEL.com

De Chinese EV-maker Xpeng schort de vice-president van de toeleveringsketen op na een corruptieonderzoek

De Chinese EV-maker Xpeng schort de vice-president van de toeleveringsketen op na een corruptieonderzoek

De Xpeng G9 SUV is te zien tijdens de 20e Shanghai International Automobile Industry Exhibition in het National Exhibition and Convention Center in Shanghai, 18 april 2023.

VCG | Visuele China Groep |

Chinese autofabrikant Xpeng Dinsdag zei het dat het Li Feng, de vice-president die verantwoordelijk is voor toeleveringsketens, heeft geschorst wegens een corruptieonderzoek.

“Xpeng heeft een strikte houding tegen corrupte activiteiten. We blijven waakzaam bij het onmiddellijk identificeren en corrigeren van gevallen van corruptie”, vertelde een woordvoerder van het bedrijf aan CNBC.

“We willen graag verduidelijken dat onze recente interne anti-corruptiemaatregelen die door het bedrijf zijn geïmplementeerd, deel uitmaken van onze voortdurende toewijding aan het bevorderen van ethisch gedrag en integriteit en dat dit incident een beperkte impact heeft gehad en onze bedrijfs- of productieprocessen niet zal verstoren.”

Feng hield toezicht op de inkoop bij de Chinese fabrikant van elektrische voertuigen.

De Xpeng-aandelen stegen woensdag met ongeveer 2% in de voorbeurshandel.

De aandelen van het bedrijf daalden dinsdag echter met meer dan 10%, omdat beleggers reageerden op het conflict tussen Israël en de Palestijnse militante groep Hamas. Xpeng had eerder deze maand 750 voertuigen aan Israël geleverd als onderdeel van zijn inspanningen om internationale groei te realiseren, maar het zich ontwikkelende conflict heeft op het beleggerssentiment gewogen.

Dit jaar kampt Xpeng met toenemende concurrentie en een prijzenoorlog in China, aangewakkerd door Teslawat de winstgevendheid van het bedrijf heeft geschaad.

De autoleveringen van het bedrijf zijn recentelijk gestegen. In september leverde Xpeng 15.310 elektrische voertuigen af, een stijging van 81% ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert