FINANCIEEL.com

De Chinese EV-autofabrikant BYD lanceert zijn Han-sedan in het Midden-Oosten

De Chinese EV-autofabrikant BYD lanceert zijn Han-sedan in het Midden-Oosten

De elektrische auto Han van BYD, hier afgebeeld op de autoshow van Shanghai in 2021, is een van de populairste nieuwe energievoertuigen in China.

Evelyn Cheng | CNBC

BEIJING – Chinees bedrijf voor elektrische auto’s DOORD zei vrijdag dat het deze week zijn vlaggenschip Han sedan in de Verenigde Arabische Emiraten heeft gelanceerd.

Het was niet meteen duidelijk wanneer de leveringen zouden beginnen. BYD’s lokale website liet zien dat het bedrijf zijn ATTO 3 ook te koop aanbiedt in de VAE.

Het nieuws weerspiegelt een nieuwe impuls van Chinese bedrijven naar het Midden-Oosten, terwijl geopolitieke spanningen het voor de bedrijven moeilijker hebben gemaakt om de VS binnen te komen of uit te breiden in Europa. Landen uit het Midden-Oosten, zoals Saoedi-Arabië, hebben meerjarenplannen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen.

In juni kondigde de Chinese startup voor elektrische auto’s Nio aan dat het 738,5 miljoen dollar had ontvangen uit een fonds dat eigendom is van de regering van Abu Dhabi.

BYD zei dat het een showroom in Dubai Festival City heeft geopend als onderdeel van een samenwerking met Al-Futtaim Electric Mobility Company.

In maart werd in een persbericht gezegd dat Al-Futtaim BYD zou vertegenwoordigen in de VAE, het eerste land in het Midden-Oosten waar BYD-auto’s op de weg zouden zijn.

In de publicatie werden plannen uiteengezet om tegen het einde van het jaar vier automodellen – volledig elektrisch en hybride – op de markt te brengen.

BYD is snel gegroeid op de Chinese binnenlandse automarkt en heeft zijn personenautoactiviteiten in het buitenland geleidelijk uitgebreid.

Het bedrijf lanceerde de Han sedan in China 2020.

De auto, die verkrijgbaar is in hybride en puur elektrische versies, aangedreven door de ‘blade-batterij’ van BYD, sprong in 2020 in de top 10 van best verkochte nieuwe energievoertuigen in China in 2020, volgens gegevens van de Chinese Passenger Car Association die eind dinsdag werden gepubliceerd. De nieuwe energiecategorie omvat elektrische en plug-in hybride energiebronnen.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert