FINANCIEEL.com

De chaos in het vliegverkeer in Europa zou voorbij kunnen zijn, maar de hogere ticketprijzen zullen blijven

De chaos in het vliegverkeer in Europa zou voorbij kunnen zijn, maar de hogere ticketprijzen zullen blijven

Air France Airbus A320 vliegtuig stijgt op bij zonsondergang vanaf Toulouse-Blagnac.

Charly Triballeau | Afp |

LONDEN – Reizigers naar en binnen Europa zouden dit jaar de hinder moeten kunnen vermijden die ze vorig jaar tijdens de chaos van de zomer hebben ervaren, maar de hogere ticketprijzen lijken te blijven bestaan.

De luchtvaartindustrie was afgelopen zomer in de war toen het worstelde om de operaties op te voeren na de plotselinge sluitingen – en de daaropvolgende ontslagen – veroorzaakt door Covid-19-lockdowns. Een aantal Europese luchtvaartmaatschappijen beperkten de kaartverkoop, annuleerden vluchten en pasten de dienstregeling aan, omdat luchthavens passagierslimieten oplegden.

Maar de unieke omstandigheden van de reischaos van vorig jaar liggen “grotendeels achter ons”, aldus Airports Council International (ACI).

Heathrow Airport, Europa’s grootste luchthaven qua passagiersvolume, zegt dit jaar “goed voorbereid te zijn om aan de vraag tijdens de zomerpiek te voldoen”. Terwijl Gatwick Airport, de op een na grootste luchthaven van het VK, via e-mail aan CNBC vertelde dat het “niet dezelfde problemen verwacht die luchthavens afgelopen zomer ondervonden”.

“Luchthavens hebben dit jaar buitengewoon veel moeite gedaan om alle verschillende operaties op een luchthaven te coördineren en te plannen – om alles te doen wat ze kunnen om eventuele overlast voor passagiers tot een minimum te beperken”, vertelde de ACI-organisatie van luchthavenautoriteiten aan CNBC via e-mail.

Reizen wordt nu 'veel meer als een noodzaak' gezien dan als een luxe, zegt Michael O'Leary, CEO van Ryanair

Volgens de gegevens van de organisatie is het totale Europese luchtpassagiersverkeer momenteel 7,6% lager dan vóór de pandemie, hoewel vijf Europese markten – Turkije, Cyprus, Bosnië-Herzegovina, Griekenland en Albanië – zich volledig hebben hersteld tot hun verkeerscijfers van 2019.

Luchtvaartveiligheidsorganisatie Eurocontrol vertelde CNBC dat het zich voorbereidde op een hoog verkeersvolume deze zomer, en merkte op dat de dagelijkse vluchten door het Europese luchtruim nu op het hoogste niveau waren sinds het begin van de pandemie.

Populaire bestemmingen zijn echter “altijd vatbaar voor onvoorziene verstoringen”, voegde het eraan toe, onder meer door het weer en industriële acties, die van invloed kunnen zijn op het beheer van de luchtverkeersstroom.

Torenhoge prijzen

De vraag naar vliegreizen lijkt de inflatiedruk te trotseren, met een totaal aantal passagiers dat in mei met 16,2% is gestegen op jaarbasis, volgens ACI. Dat ondanks het feit dat de vluchtprijzen sinds de pandemie enorm zijn gestegen, ver boven de inflatie in Europa.

Europese vliegtickets stegen in de maand mei met 36% in vergelijking met het voorgaande jaar, volgens ACI-gegevens, terwijl de inflatie in de eurozone voor dezelfde periode 6,1% bedroeg.

“Ik denk dat de tarieven permanent hoger moeten zijn dan in 2019”, vertelde Alexander Irving, Europees transportanalist bij AB Bernstein, maandag aan CNBC.

“Luchtvaartmaatschappijen zullen moeten betalen voor meer van hun koolstofemissies … plus het inflatie-element”, zei hij, eraan toevoegend dat piloten, cabinepersoneel en grondpersoneel allemaal hogere lonen eisten.

“Uiteindelijk komt het allemaal in de ritprijs terecht.”

Stijgende ticketprijzen zullen waarschijnlijk goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals Wizz Air En Ryanair goed, zei Irving, aangezien klanten nog steeds graag reizen, maar waarschijnlijk zullen inruilen voor meer kosteneffectieve diensten.

Ryanair-baas Michael O’Leary zei vorig jaar dat het tijdperk van de vlucht van 10 euro voorbij was in een interview met BBC Radio 4’s “Today”-programma.

“We denken dat 40 euro de komende vijf jaar moet stijgen naar misschien 50 euro. Dus het gemiddelde tarief van £ 35 in het VK zal stijgen tot misschien £ 42 of £ 43”, zei hij in augustus 2022.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert