De CEO van Ryanair over waarom hij niet langer een milieu-scepticus is

By Jernst van Waal

Een Ryanair Boeing 737-800 vliegtuig geparkeerd op de luchthaven van Eindhoven in Nederland.

Nicoloas Economou | NurPhoto | Getty-afbeeldingen

LONDEN – Klimaatbewustzijn heeft een lange weg afgelegd, volgens de CEO van Ryanair, Michael O’Leary, die toegeeft dat hij zelf aanvankelijk een milieuscepticus was.

O’Leary zei woensdag tegen CNBC: “Ik was een van de oorspronkelijke sceptici.”

Toen hem werd gevraagd waardoor hij van gedachten veranderde, antwoordde hij: “We leren van onze ervaringen. Eerlijk gezegd, 20, 30 jaar geleden dachten we allemaal dat de milieuactivisten een stelletje gekken waren, weet je. Het is duidelijk dat het naar voren en naar het midden is verplaatst. iets waar onze klanten en de mensen die hier bij Ryanair werken willen dat we ons erop concentreren en we zijn meestal erg responsief. “

De luchtvaartsector is de afgelopen jaren onder enorme druk komen te staan ​​om de CO2-uitstoot te verminderen, en beleidsmakers hebben te maken gehad met hernieuwde oproepen om maatregelen te nemen die zijn ontworpen om de klimaatnoodsituatie na de coronaviruspandemie aan te pakken.

Dit is van het grootste belang vanuit milieuoogpunt, maar ook voor de luchtvaart zelf. Trends als ‘flight shaming’, een term die verwijst naar het schuldgevoel van reizen per vliegtuig vanwege de impact op het milieu, hebben terrein gewonnen en kunnen bedrijfsmodellen ernstig verstoren.

In Frankrijk hebben wetgevers bijvoorbeeld gestemd om binnenlandse vluchten op te schorten op routes die in minder dan tweeënhalf uur met een rechtstreekse trein kunnen worden afgelegd.

Toen hem echter naar het initiatief werd gevraagd, zei O’Leary dat hij zich zorgen maakte over dit soort stap.

“Ik maak me grote zorgen over deze, weet je, initiatieven met een grote inzet. Vooral op vluchten van minder dan twee en een half uur domineren de treinen (al) die markt”, zei hij, verwijzend naar het verkeer van Londen naar Parijs. en Brussel is al met de trein gedaan.

Met Eurostar-treinen kunnen klanten bijvoorbeeld in twee uur van Parijs naar Londen reizen.

Maar uiteindelijk was de binnenlandse vlucht over korte afstanden “nooit een belangrijk kenmerk van ons bedrijf”, zei O’Leary.