Site pictogram Financieel.com

De CEO van Pfizer zegt dat de derde dosis Covid-vaccin waarschijnlijk binnen 12 maanden nodig is

President Joe Biden luistert naar de CEO van Pfizer, Albert Bourla, die spreekt op de Pfizer Kalamazoo Manufacturing Site op 19 februari 2021 in Portage, Michigan.

Brendan Smialowski | AFP | Getty-afbeeldingen

Pfizer CEO Albert Bourla zei dat mensen “waarschijnlijk” een boosterdosis van een Covid-19-vaccin nodig zullen hebben binnen 12 maanden nadat ze volledig zijn gevaccineerd. Zijn opmerkingen werden donderdag openbaar gemaakt, maar werden op 1 april opgenomen.

Bourla zei dat het mogelijk is dat mensen zich jaarlijks tegen het coronavirus moeten laten vaccineren.

“Een waarschijnlijk scenario is dat er waarschijnlijk een derde dosis nodig zal zijn, ergens tussen zes en twaalf maanden, en vanaf daar zal er een jaarlijkse hervaccinatie plaatsvinden, maar dat moet allemaal worden bevestigd. En nogmaals, de varianten zullen dat wel zijn. spelen een sleutelrol ”, vertelde hij CNBC’s Bertha Coombs tijdens een evenement met CVS Health.

“Het is buitengewoon belangrijk om de pool van mensen te onderdrukken die vatbaar kunnen zijn voor het virus”, zei Bourla.

De opmerking komt nadat de CEO van Johnson & Johnson, Alex Gorsky, in februari aan CNBC vertelde dat mensen zich misschien jaarlijks tegen Covid-19 moeten laten vaccineren, net als seizoensgriepprikken.

Onderzoekers weten nog steeds niet hoe lang de bescherming tegen het virus duurt als iemand volledig is gevaccineerd.

Pfizer zei eerder deze maand dat zijn Covid-19-vaccin meer dan 91% effectief was in de bescherming tegen het coronavirus en meer dan 95% effectief tegen ernstige ziekten tot zes maanden na de tweede dosis. Moderna’s vaccin, dat technologie gebruikt die vergelijkbaar is met die van Pfizer, bleek ook zeer effectief te zijn na zes maanden.

De gegevens van Pfizer waren gebaseerd op meer dan 12.000 gevaccineerde deelnemers. Onderzoekers zeggen echter dat er nog steeds meer gegevens nodig zijn om te bepalen of de bescherming na zes maanden aanhoudt.

Eerder donderdag zei David Kessler, de chief science officer van de Covid-regering van de Biden-regering, dat Amerikanen moeten verwachten booster-shots te ontvangen ter bescherming tegen coronavirusvarianten.

Kessler vertelde de Amerikaanse wetgevers dat momenteel goedgekeurde vaccins zeer beschermend zijn, maar merkte op dat nieuwe varianten de effectiviteit van de injecties zouden kunnen ‘uitdagen’.

“We weten op dit moment niet alles”, zei hij tegen de House Select Subcommittee on the Coronavirus Crisis.

“We bestuderen de duurzaamheid van de antilichaamrespons”, zei hij. “Het lijkt sterk, maar dat is wat aan het afnemen en de varianten zijn ongetwijfeld een uitdaging … ze zorgen ervoor dat deze vaccins harder werken. Dus ik denk dat we voor planningsdoeleinden, alleen planningsdoeleinden, moeten verwachten dat we misschien een boost moeten geven. “

In februari zeiden Pfizer en BioNTech dat ze een derde dosis van hun Covid-19-vaccin aan het testen waren om de immuunrespons tegen nieuwe varianten van het virus beter te begrijpen.

Eind vorige maand zijn de National Institutes of Health begonnen met het testen van een nieuw Covid-vaccin van Moderna naast het vaccin dat het al heeft, bedoeld om bescherming te bieden tegen een problematische variant die voor het eerst in Zuid-Afrika werd aangetroffen.

Moderna CEO Stephane Bancel vertelde woensdag aan CNBC dat het bedrijf hoopt op een boosterschot voor zijn vaccin met twee doses dat in de herfst beschikbaar zal zijn.

Mobiele versie afsluiten