FINANCIEEL.com

De CEO van Levi’s is optimistisch over zakendoen in China

De CEO van Levi’s is optimistisch over zakendoen in China

Onze Chinese activiteiten zijn terug, zegt Chip Bergh, CEO van Levi Strauss

Levi’s CEO Chip Bergh vertelde Jim Cramer van CNBC dat hij optimistisch is over de activiteiten van het bedrijf in Azië, met name China, waar zijn zaken groeien naarmate consumenten terugkeren na de lockdowns door Covid.

“Azië is dit kwartaal zeker een lichtpuntje, en dat wordt zeker geholpen door China”, zei Bergh. “We hebben onze verwachtingen voor Azië voor de tweede helft van het jaar naar boven bijgesteld, deels grotendeels gedreven door de kracht die we in China zien, en dat zal deze zwakte helpen compenseren, deels deze zwakte compenseren, dat we zijn zien in de Amerikaanse groothandel.”

Levi’s rapporteerde donderdag na sluiting van de markt winst, waarmee het nipt de schattingen van Wall Street overtrof, terwijl het een grote daling zag in zijn Amerikaanse groothandelsmarkt. De retailer verlaagde zijn winstvooruitzichten voor de rest van het jaar drastisch en verwachtte een aangepaste winst per aandeel van $ 1,10 tot $ 1,20, vergeleken met een eerdere bandbreedte van $ 1,30 tot $ 1,40. Aandelen daalden meer dan 6% in de handel na sluitingstijd.

Volgens Bergh is het bedrijf echter optimistisch over zijn internationale activiteiten, vooral in China. Bergh zei dat hij en andere leidinggevenden van Levi’s onlangs voor het eerst in jaren het land hebben bezocht en onder de indruk waren van wat ze zagen.

“We zien de uitgaven na de lockdown toenemen nu consumenten terugkomen, en dat is absoluut een boost voor onze omzet en draagt ​​bij aan de kracht die we in China zien”, zei Bergh. “Dus we zijn erg optimistisch over China en over Azië in het algemeen, en ja, we leggen onze fiches op tafel in deze markten die echt groeien.”

Levi Strauss CEO Chip Bergh gaat één-op-één met Jim Cramer

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert