FINANCIEEL.com

De CEO van Amazon legt uit hoe het bedrijf zal concurreren in de AI-race

De CEO van Amazon legt uit hoe het bedrijf zal concurreren in de AI-race

Amazon-CEO Andy Jassy: AI vertegenwoordigt een van de grootste transformaties in ons leven

Amazone CEO Andy Jassy vindt dat de retail- en cloudcomputinggigant nog niet mag worden uitgesloten van de kunstmatige-intelligentierace.

In een uitgebreid interview met CNBC daagde Jassy het idee uit dat Amazon achterop is geraakt op het gebied van AI Microsoft En Google voeg chatbots toe aan consumentenproducten zoals hun zoekmachines, en vergelijk het met de ‘hype-cyclus’ vóór de ‘stofcyclus’.

“Ik denk dat de meeste mensen gefocust zijn op de applicaties, weet je, dingen als ChatGPT hebben iedereen bewust gemaakt, maar ik denk dat generatieve AI drie macrolagen heeft”, vertelde Jassy aan Jon Fortt in een interview dat werd uitgezonden op “Closing Bell Overtime” late donderdag. “Ik denk dat ze allemaal erg groot en belangrijk zijn.”

Jassy heeft gezegd dat Amazon van plan is te investeren in AI in het hele bedrijf, en dat AI-programma’s het potentieel hebben om “vrijwel elke klantervaring” te verbeteren. Maar hij wees specifiek op Amazon Web Services als een bedrijf dat op de lange termijn kan profiteren van de buzz rond AI.

Eerder dit jaar onthulde AWS een generatieve AI-service genaamd Bedrock, waar klanten taalmodellen van Amazon en andere startups kunnen gebruiken om hun eigen chatbots en services voor het genereren van afbeeldingen te ontwikkelen.

AWS heeft ook zijn eigen AI-specifieke chips ontwikkeld, genaamd Inferentia en Trainium, die bedoeld zijn om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om grote AI-taalmodellen in de cloud uit te voeren. Het loopt tegen Nvidiawiens krachtige halfgeleiders de markt voor AI-chips hebben gedomineerd.

Amazon verwacht dat zijn chips “veel betere prijs-kwaliteitverhouding hebben dan je ergens anders zult vinden”, zei Jassy.

Via Bedrock, de aangepaste chips van Amazon en andere diensten zoals CodeWhisferer, die code genereert en voorstelt voor ontwikkelaars, zei Jassy dat Amazon een echte voorsprong heeft op het gebied van AI.

AI is een zeldzaam investeringsgebied binnen Amazon geworden, aangezien Jassy een aantal van de riskantere weddenschappen van het bedrijf heeft gehonoreerd en heeft geprobeerd de kosten te verlagen vanwege de vertragende verkoop en de sombere economische vooruitzichten. Amazon onderging onlangs de grootste ontslagen in zijn geschiedenis, waarbij 27.000 werknemers werden geschrapt. Het heeft ook de uitbreiding van zijn Fresh-supermarkt en Go-gemakswinkelketens stopgezet, terwijl het een einde maakte aan een virtuele rondleidingenservice, een apparaat voor videobellen voor kinderen en zijn Care-telegezondheidsdienst.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert