FINANCIEEL.com

De Britse Labour-leider Keir Starmer werd tijdens zijn toespraak door een demonstrant in glitter overgoten

De Britse Labour-leider Keir Starmer werd tijdens zijn toespraak door een demonstrant in glitter overgoten

Labour-leider Keir Starmer gebaart terwijl hij een toespraak houdt waarin hij het plan van zijn partij uiteenzet om de volgende verkiezingen in Sage Gateshead op 11 juli 2022 in Gateshead, Engeland, te bestrijden.

Ian Forsyth |

De Britse oppositieleider van de Labour Party, Keir Starmer, werd door een demonstrant ondergedompeld in glitter toen hij dinsdag zijn conferentietoespraak begon.

Na een korte pauze terwijl de demonstrant werd verwijderd, trok Starmer zijn jasje uit en stofde zichzelf af, onder luid applaus van de conferentiedeelnemers.

‘Als hij denkt dat ik daar last van heb, kent hij mij niet’, verklaarde Starmer.

“Protest of macht, daarom hebben we onze partij en conferentie veranderd. Daarom hebben we onze partij veranderd.”

Starmer sprak voor een volle conferentiezaal met meerdere overvolle zalen tijdens wat volgens de partij de meest bezochte conferentie ooit was onder leden en exposanten.

Hoge ministers hebben steeds de nadruk gelegd op de verplichtingen van Labour ten aanzien van economische groei, begrotingsverantwoordelijkheid en politieke stabiliteit. Schaduwkanselier Rachel Reeves zei maandag dat de partij “klaar is om te dienen, klaar om leiding te geven en klaar om Groot-Brittannië weer op te bouwen”, toen ze een hele reeks ingrijpende economische hervormingen aankondigde die Labour van plan is door te voeren, mocht de partij in 2024 aan de macht komen.

Labour heeft in de meeste grote peilingen een voorsprong van ongeveer 20 punten op de Conservatieve Partij van premier Rishi Sunak, waarbij de regerende partij beschadigd is door een reeks schandalen, de gevolgen van de marktverhogende ‘mini-begroting’ van Sunaks voorganger Liz Truss en een kostenbesparing. levenscrisis.

Bedrijven vragen om 'stabiliteit' in plaats van verlagingen van de vennootschapsbelasting, zegt de schaduwsecretaris van zaken

Labour-leden vertelden CNBC voorafgaand aan de toespraak van Starmer dat dit de meest hoopvolle conferentie was die ze in vele jaren hadden bijgewoond, terwijl veel randevenementen zich concentreerden op kwesties die de partij verwacht volgend jaar te zullen erven.

Sunak moet vóór eind januari 2025 verkiezingen uitschrijven, en op de Labour-conferentie was het overweldigende gevoel dat een partij zich volop aan het voorbereiden is op een regering.

Dit is een actueel nieuwsbericht. Kom later terug voor meer informatie.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert