De aandelenmarkt kijkt voorbij de onrust in DC en blijft stijgen. Dit is waarom

Handelaren werken op de vloer van de New York Stock Exchange.

NYSE

Ondanks de chaos in het Capitool sloot de S&P 500 woensdag af op een nieuw hoogtepunt, wat sommige waarnemers verbijsterde.

“Ik denk dat de meesten dit voelen [the Washington protests] is meer een eenmalige situatie, dat dit een geïsoleerde gebeurtenis is, in tegenstelling tot een soort grotere beweging, en daarom kunnen we naar de nieuwe regering kijken en naar stimulansen ”, aldus Peter Tchir van Academy Securities.

“Kijk naar de small-cap Russell 2000. Die steeg met 4%. De Nasdaq 100 daalde met 1%. Dat is een zeker teken dat de markt gokt op stimuleringsmaatregelen en enige verandering in het belastingbeleid. De markt kijkt uit naar winst en groei. aan het einde van de weg.”

Anderen waren het daarmee eens. “Het is een beetje moeilijk om alle verschillende krachten die spelen te verzoenen, maar uiteindelijk lijkt het erop dat de verkiezingen de doorslag geven”, aldus Jack Miller, hoofd van de handel bij Baird.

Die overgang naar de macht komt met de overtuiging dat er meer stimuleringsmaatregelen komen: materialen, energie, industrie en dienstverlening en andere cyclische sectoren die zouden profiteren van stimuleringsmaatregelen, stegen allemaal met 2% -4%. Banken stonden hoger op een steilere rentecurve.

“De realiteit die we op de markten zien [Wednesday] is omdat de Fed niet zo veel van de last van fiscale hulp en fiscale stimuleringsmaatregelen hoeft te dragen, wat effectiever is in het omgaan met de nasleep van de crisis en het vullen van het gat dat Covid heeft achtergelaten en ons op een sterker herstelspoor brengt, ” Diane Swonk van Grant Thornton zei op CNBC.

De technologie daalde vanwege zorgen over aanvullende regelgeving en mogelijk hogere vermogenswinstbelastingen.

Wat gebeurde er met het idee dat democraten die de controle over de senaat hadden, zouden leiden tot hogere belastingen en lagere aandelenkoersen? Momenteel kiezen handelaren ervoor te geloven dat de economie te kwetsbaar zal zijn voor een brede belastingverhoging.

Er is één uitzondering: meerwaarden. Het speelt zich af in de technologie, want daar zit de meerwaarde. Voor topverdieners (degenen die meer dan $ 496.000 verdienen) zijn de huidige vermogenswinst 20%. Het voorstel van de verkozen president Joe Biden zou de kapitaalwinst op lange termijn verhogen tot 39,6%, maar alleen voor degenen die meer dan $ 1 miljoen verdienen, hoewel dat een aanzienlijk deel van het universum is dat aandelen bezit, en het grootste deel van die meerwaarden zit in technologie .

Tchir merkt op dat, hoewel het heffen van belastingen op individuen controversieel kan zijn, “het verhogen van vermogenswinstbelasting op rijke mensen veel minder controverse zal veroorzaken. Ik weet niet zeker of het publiek daar boos over zal zijn.”

Hij zei ook dat er misschien wat trek is in een bescheiden verhoging van de vennootschapsbelastingtarieven, of op zijn minst een minimale vennootschapsbelasting.

Wat is het volgende? “De democraten die de verkiezingen in Georgië vegen, betekent dat stimuleringsmaatregelen en de handel in reflatie, en vertrouwen in de economie, het belangrijkste verhaal zullen blijven”, aldus Alec Young, chief investment officer bij Tactical Alpha. “We hebben duidelijkheid nodig over het belastingplaatje van Biden, maar dat komt niet snel.”

Correctie: het handelshoofd van Baird is Jack Miller. Een eerdere versie gaf de verkeerde achternaam.

Plaats een reactie