FINANCIEEL.com

De aandelen van YG Entertainment dalen te midden van vragen over de contractverlenging van Blackpink

De aandelen van YG Entertainment dalen te midden van vragen over de contractverlenging van Blackpink

INDIO, CALIFORNIË – APRIL 22: Jennie, Jisoo, Lisa en Rosé van BLACKPINK treden op in de Coachella Stage tijdens het Coachella Valley Music and Arts Festival 2023 op 22 april 2023 in Indio, Californië. (Foto door Emma McIntyre/Getty Images voor Coachella)

Emma Mcintyre | Getty Images Vermaak |

De aandelen van K-pop-managementbureau YG Entertainment daalden bijna 7% nadat berichten naar buiten kwamen dat er twijfel bestaat over de contractverlenging van een lid van meidengroep Blackpink.

YG-aandelen werden verhandeld tegen 73.900 Koreaanse won om 14.41 uur KST. Op dit niveau staat het aandeel op het laagste niveau sinds 11 mei, toen het sloot op 66.700 Koreaanse won per stuk.

Volgens een exclusief rapport van het Zuid-Koreaanse mediakanaal Munhwa Ilbo heeft het in Thailand geboren lid Lisa “geen overeenstemming kunnen bereiken” over een contractverlenging met YG Entertainment.

Het Zuid-Koreaanse mediakanaal Newsen meldde ook dat YG Entertainment op vragen reageerde door te zeggen dat er besprekingen gaande waren over contractverlenging, maar Munhwa Ilbo meldde dat “het bekend is dat het verschil tussen de twee partijen vrij groot is”.

Blackpink – bestaande uit leden Jisoo, Jennie en Rosé, naast Lisa – is een van de meest succesvolle K-popgroepen van YG Entertainment geweest.

De vierkoppige groep debuteerde bij YG in augustus 2016. Aangezien K-popgroepen doorgaans contracten voor zeven jaar ondertekenen, loopt het contract van Blackpink naar verwachting in augustus af.

Onder verwijzing naar een “insider uit de branche”, meldde Munhwa Ilbo ook dat “YG’s contractverlengingsproces met de overige drie leden van Blackpink relatief soepel verloopt.”

De groep was de eerste Aziatische act en K-pop meidengroep die headliner was op het Coachella festival in de VS, en de eerste K-pop band die headliner was op een groot festival in het VK op het BST Hyde Park festival.

Blackpink heeft ook het Guinness World Record voor meest bekeken muziekkanaal op YouTube voor een groep en versloeg de Amerikaanse popband Maroon 5 in april.

– Chery Kang van CNBC heeft bijgedragen aan dit rapport.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert