De aandelen van Tui, IAG en Lufthansa stijgen nadat het Britse Johnson-plan om de lockdown te beëindigen

De stad Ermoupolis (ook wel Ermoupoli genoemd) ligt op het Griekse eiland Syros.

Cavan-afbeeldingen

LONDEN – De Europese reisaandelen stegen dinsdagochtend toen klanten zich haastten om nieuwe boekingen te doen nadat het VK zijn vierstappenplan had aangekondigd om de coronavirusbeperkingen te beëindigen.

De aandelen van Tui, de Duitse reisgroep, stegen met bijna 7% in de vroege Europese handelsuren. International Airlines Group, de eigenaar van British Airways en Iberia, steeg ook met meer dan 6% en de aandelen van de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa stegen met meer dan 4%.

De sector is zwaar getroffen door de beperkingen van het coronavirus, waarbij mensen wordt afgeraden naar het buitenland te reizen en te maken krijgen met een strikt quarantainebeleid als ze dat wel doen.

Maandagmiddag onthulde de Britse premier Boris Johnson echter zijn vierstappenplan om vóór 21 juni alle sociale beperkingen op te heffen en dat leidde tot een golf van nieuwe boekingen.

EasyJet zei maandagavond dat het na de aankondiging van de overheid een toename van 337% in vluchtboekingen in het VK en een toename van 630% in vakantieboekingen ervoer. Tui zei ook dat de boekingen ‘s nachts met 500% zijn gestegen.

Er is een enorm verlangen om daar buiten te zijn en de wereld te zien en dat opgekropte zal terugkomen, het is gewoon een kwestie van tijd.

Keith Barr

CEO van IHG Hotels & Resorts

Griekenland, Spanje, Turkije en Portugal behoorden tot de topbestemmingen in de nieuwe boekingen.

Johan Lundgren, CEO van easyJet, zei in een verklaring: “We hebben consequent gezien dat er een opgekropte vraag naar reizen is en deze stijging van het aantal boekingen toont aan dat dit signaal van de regering dat het van plan is reizen te heropenen, is wat Britse consumenten zijn geweest. wachten op.”

Andrew Flintham, algemeen directeur van TUI UK en Ierland, zei in een e-mail dat de aankondiging van de premier “positief was en laat zien dat door met de reisindustrie samen te werken aan een op risico gebaseerd raamwerk, onze klanten de kans krijgen om dit naar het buitenland te reizen. zomer.”

Het VK heft de beperkingen van het coronavirus in vier fasen op, beginnend op 8 maart met de heropening van scholen, maar het hele proces zal afhangen van hoe de epidemiologische situatie evolueert.

De regering zei ook dat het de internationale beperkingen op vakantiereizen herziet en de wijzigingen op 12 april zal aankondigen.

“We weten dat er klanten zijn die willen reizen, er is een enorm verlangen om daarbuiten te zijn en de wereld te zien en die opgekropte zal terugkomen, het is slechts een kwestie van tijd”, zegt Keith Barr, CEO van IHG. Hotels & Resorts vertelde het CNBC’s Squawk Box Europe dinsdag.

“Ga ik de eendaagse reis maken van Londen naar New York voor een drie uur durende vergadering? Waarschijnlijk niet, dus er zal enige impact zijn op zakenreizen”, zei Barr toen hem werd gevraagd hoe de sector waarschijnlijk zal veranderen in de post. -Covid wereld, maar hij voegde eraan toe dat “maar de overgrote meerderheid van het landgoed deze (crisis) zal redden.”

Plaats een reactie