FINANCIEEL.com

De aandelen van Trade Desk kelderen met ongeveer 30% nadat het advertentietechnologiebedrijf zwakke richtlijnen heeft afgegeven

De aandelen van Trade Desk kelderen met ongeveer 30% nadat het advertentietechnologiebedrijf zwakke richtlijnen heeft afgegeven

Jeff Green, CEO, de Handelsdesk

Scott Mlyn | CNBC

Het Handelsbureau De aandelen daalden donderdag met ongeveer 30% in de handel buiten kantooruren nadat het ad-techbedrijf omzetverwachtingen voor het vierde kwartaal had afgegeven die ver achterbleven bij de schattingen van analisten.

De resultaten over het derde kwartaal overtroffen de verwachtingen. Dit is hoe het bedrijf het deed:

  • Winst per aandeel: 33 cent, aangepast versus 29 cent verwacht door LSEG, voorheen bekend als Refinitiv
  • Winst: $493 miljoen versus $487,04 miljoen verwacht door LSEG

Voor de periode december voorspelde Trade Desk een omzet van minstens $580 miljoen, lager dan de $610 miljoen die analisten hadden verwacht, aldus LSEG.

Een woordvoerder van de Trade Desk vertelde CNBC dat de verwachtingen van het bedrijf voor het vierde kwartaal “iets onder de consensus lagen, grotendeels vanwege de voorbijgaande voorzichtigheid van adverteerders in bepaalde branches, zoals de Amerikaanse auto-industrie en media/entertainment als gevolg van de stakingen.”

Trade Desk zei dat de omzet in het derde kwartaal met 25% steeg, vergeleken met $493 miljoen een jaar eerder. De nettowinst steeg van $16 miljoen of 3 cent een jaar eerder naar $39 miljoen, of 8 cent per aandeel.

“Deze prestatie onderstreept de waarde die adverteerders hechten aan precisie, flexibiliteit en transparantie terwijl ze proberen het rendement uit hun campagnes te maximaliseren”, aldus CEO Jeff Green in een verklaring.

Het aandeel daalde tijdens de uitgebreide handel naar $53,49, na donderdag gesloten te zijn op $76,81. Vóór de beweging buiten kantooruren stegen de aandelen dit jaar met 71%.

De technologie van Trade Desk helpt merken relevante potentiële klanten via internet te bereiken en heeft een grote vlucht genomen in de wereld van streaming en online video. Terwijl de meeste onafhankelijke advertentietechnologiebedrijven moeite hebben om te concurreren met de systemen van Google, heeft Trade Desk een bedrijf opgebouwd dat voorafgaand aan de winstrapportage op 38 miljard dollar werd gewaardeerd, grotendeels door bedrijven te helpen hun advertentiebudgetten te verschuiven van traditionele televisie naar de connected tv-markt.

Meta, Snap En Pinterest allen wezen in hun laatste winstrapporten op een verzwakking van de digitale advertentiemarkt, deels als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas.

Susan Li, financieel directeur van Meta, zei dat het bedrijf zijn richtlijnen heeft uitgebreid vanwege de onvoorspelbaarheid rond de crisis in het Midden-Oosten, terwijl Snap zei dat het geen officiële richtlijnen zou geven ‘vanwege de onvoorspelbare aard van oorlog’.

HORLOGE: Laatste transacties: Meta, Comcast, Cisco Systems en meer

Laatste transacties: Meta, Comcast, Cisco Systems en meer

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert