DCG-eigendom crypto-uitwisseling Luno schorst 35% van het personeel

By Jernst van Waal

Een verslechterend macro-economisch klimaat en de ineenstorting van industriereuzen zoals FTX en Terra hebben dit jaar op de prijs van bitcoin gewogen.

STR | Nurphoto via Getty Images

Cryptocurrency-uitwisseling Luno is het nieuwste bedrijf in de branche dat ontslagen maakt en 35% van zijn wereldwijde personeelsbestand wil schrappen.

Het in Londen gevestigde bedrijf informeerde de werknemers woensdag om 12.00 uur Londense tijd in een via livestream uitgezonden gemeentehuis over de ontslagen.

“2022 is een ongelooflijk moeilijk jaar geweest voor de bredere technologie-industrie en in het bijzonder de cryptomarkt”, zei het bedrijf in een verklaring die woensdag met CNBC werd gedeeld.

“Luno is helaas niet immuun geweest voor deze turbulentie, die onze algehele groei en omzetcijfers heeft beïnvloed.”

Luno heeft een totaal personeelsbestand van ongeveer 960, volgens zijn LinkedIn-profiel, wat betekent dat meer dan 330 banen zullen worden beïnvloed.

Het bedrijf, dat kantoren heeft in Afrika, Zuidoost-Azië en Europa, maakt deel uit van het cryptoconglomeraat Digital Currency Group.

DCG is een van de vele cryptobedrijven die verstrikt zijn geraakt in de gevolgen van de ineenstorting van FTX, voorheen een van ’s werelds grootste crypto-uitwisselingen. Genesis, de uitleeneenheid van DCG, heeft vorige week faillissement aangevraagd.