FINANCIEEL.com

Cryptocurrencies dalen naarmate beleggers updates van de regelgeving van Binance en Kraken verwerken

Cryptocurrencies dalen naarmate beleggers updates van de regelgeving van Binance en Kraken verwerken

Oprichter en CEO van Binance Changpeng Zhao, beter bekend als “CZ”, woont de “CZ meets Italy” bij in Palazzo Brancaccio op 10 mei 2022 in Rome, Italië.

Antonio Masiello |

Cryptocurrencies waren dinsdag iets lager, nadat beleggers een reeks regelgevende updates uit Washington wogen waarbij enkele van de grootste namen in crypto betrokken waren: Binance, Kraken en Tether.

Binance-munt daalde met meer dan 1%, na een stijging van maar liefst 5% eerder. Ripple’s XRP daalde met 2,5%, Solana daalde met ruim 3%. Veelhoek en Uniswap verloren respectievelijk 7% en 4%.

In de tussentijd, bitcoin was van zijn dieptepunt af en handelde vlak. Eerder was het gedaald met de rest van de cryptomarkt. Ether was de laatste keer ruim 1% lager.

De munten stuiterden na een scherpe val in de ochtend, nadat het ministerie van Justitie zei dat het vanmiddag “significante” crypto-handhavingsacties zal aankondigen. Dat volgde op een Bloomberg-rapport maandag dat de VS meer dan 4 miljard dollar eist van Binance, de grootste cryptobeurs ter wereld, om de zaak ertegen te beëindigen.

“De markt voor digitale activa staat onder substantiële systeemdruk sinds de SEC in maart van dit jaar aanzienlijke acties tegen Binance startte, met voortdurende controle van [CEO Changpeng Zhao] Dit is een verwachte ontwikkeling”, zegt James Butterfill, hoofd onderzoek bij CoinShares. “Desalniettemin neemt de impact hiervan op de bredere markt af nu de bijdrage van Binance aan de mondiale handelsvolumes scherp is gedaald van 85% aan het begin van het jaar naar slechts Nu 30%.”

Hij voegde eraan toe dat de afname van de invloed van Binance parallel loopt met de stabiliteit van de bitcoin-prijzen.

Ook op maandagavond beweerde de Securities and Exchange Commission dat crypto-uitwisseling Kraken opereerde als een niet-geregistreerde makelaar, clearingbureau en dealer en dat het de crypto-activa van klanten vermengde met die van zichzelf. Dit is de tweede keer dit jaar dat de SEC Kraken aanklaagt. In februari zei het bureau dat Kraken er niet in was geslaagd het aanbod en de verkoop van het crypto-activa-staking-as-a-service-programma te registreren.

Ondertussen prees de DOJ dinsdag Tether, de controversiële exploitant van de grootste stablecoin in het crypto-ecosysteem, voor zijn inspanningen om $225 miljoen aan tegoeden te bevriezen die verband houden met een mensenhandelsyndicaat in Zuidoost-Azië.

Gerelateerde onderwerpen

Voedselbanken worstelen met de bevoorrading omdat supermarkten hun verspilling terugdringen

Maersk verlengt de omleiding naar de Rode Zee voor ‘in de nabije toekomst’

In Oost- en Noordoost-Nederland zijn belangrijke wegen ondergelopen

Het overstromingsrisico blijft hoog, maar de dijken houden stand, zeggen ambtenaren

De Indiase Gautam Adani is opnieuw de rijkste persoon van Azië

De inflatie in de eurozone herstelt zich in december, wat de debatten over renteverlagingen aanwakkert